Wandeling naar de Oeschinensee in Berner Oberland

Het is zaterdag 16 mei, onze laatste dag van een prachtige ontluikende voorjaarsweek wandelen in ons favoriete Berner Oberland. Vanaf Meiringen rijden we over smalle weggetjes via Krattigen en Aeschi naar Kandersteg in het Kandertal. Met de gloednieuwe kabel aldaar gaan we omhoog richting de Oeschinensee (1593 m). Boven aangekomen genieten we van het prachtige uitzicht. Ook Willy een 62-jarige Zwitser maakt vandaag weer zijn eerste wandeling omhoog richting de Oeschinensee.

Zijn verweerde vriendelijke gezicht laat duidelijk zien dat hij geniet van de hernieuwde kennismaking met mens en natuur. Met plezier kijk ik naar hem en zeg tegen hem dat hij een gelukkig mens moet zijn om in deze omgeving te mogen wonen en leven.

Willy biedt spontaan aan om onze gids te zijn. Hij leidt ons via mooie paden naar de prachtige Oeschinensee dat nog deels droog staat. Willy verhaald met passie over de omgeving, over mooie wandelroutes en wijst ons op verschillende berghutten in de verte.

Terwijl we genieten van deze speciale wandeling worden we vergezeld door een Bordercollie waarvan wij aannemen dat deze bij Willy hoort. Niets is minder waar, het aanhankelijke hondje heeft zich bij hem aangesloten toen hij vanmiddag zijn wandeling startte vanaf Kandersteg… Het voelt als zijn we op een quest. Wanneer we met de hond in ons kielzog afdalen via smalle bospaadjes en we langzaam de Oeschinensee achter ons laten nodigt de vriendelijke gids ons uit om bij hem een koud biertje te komen drinken. Het aanhankelijke hondje komt eveneens bij ons liggen en houd ons nauwlettend in de gaten. Als we even later afscheid nemen van Willy, rekt de hond zich uit en gaat ook hij weer zijn eigen weg…

Het zal ons bij blijven als een bijzondere wandeling waarin de natuur in al zijn eenvoud, mens en dier bijeen brengt.

Dit verhaal is een inzending voor de Bergwijzer-wedstrijd met als thema: Een bijzondere ontmoeting in de bergen.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer