Zermatt winterwandelen en skien

Hier volgt een verslag van een wintervakantie in Zermatt. Veel winterwandelen en skiën in de vakantie. Meer informatie en ook foto's vind je op www.wandelenwallis.nl en www.oetintwente.nl

Zermatt, december 2013 Wallis in Zwitserland deel 1

In 2012, kerstvakantie, zijn we vertrokken naar Zermatt en wel op zondag en ook op zondag teruggekomen: het grote voordeel is dat er dan bijna geen verkeer is! In Kandersteg gingen we op het treintje en kwamen uit bij Goppenstein; de kleine pasweg wordt altijd goed onderhouden in de winter; omrijden via Lausanne kan natuurlijk ook. Het scheelt weinig in kosten en in tijd. We rijden nu naar Tӓsch; in dit dorpje staat aan de rechterkant een grote parkeergarage waar we de auto kunnen stallen. Er zijn 2100 parkeerplaatsen en reserveren is niet nodig. Zermatt is immers autovrij.

Voor 5 euro statiegeld pakken we een bagagewagen en laden onze bagage op deze kar; vervolgens gaan we met deze bagagewagen naar de trein; deze Shuttle-trein van de Matterhorn Gotthard Bahn brengt ons met de bagagekar in 12 minuten naar het centrum van Zermatt (de shuttle gaat om de 20 minuten).

In Zermatt aangekomen bellen we ons hotel/appartement en worden we afgehaald met een electro-kar van het station in centrum van Zermatt en zo komen we gemakkelijk in ons  hotel/appartement. Wij hebben gekozen voor hotel-restaurant Alpenrose, enige minuten van het centrum maar wel zeer dicht bij het begin van de Schwarzsee kabelbahn; wat belangrijk is voor skiërs. Hotel Alpenrose is een goed, gemoedelijk hotel met goed eten.

's Maandags zijn de skiërs van ons gezelschap naar Italië gegaan, daar zijn de pistes lang en breed; hier zijn de berghutjes goedkoper dan in Zermatt (hiervoor nodig skipass “International Zermatt – Cervinia”, seniorenkorting). Ik als wandelaar heb ook een abonnement gekocht en wel een Peakpass voor 6 dagen, hiermee kun je als wandelaar heel goed uit de voeten en kun je overal komen (deze Peakpass is veel goedkoper dan een skipass, geen seniorenkorting).

Aangezien het prachtig weer is ga ik 's maandags direkt (dichtbij) naar het dalstation van de Schwarzsee kabelbaan. Via Schwarzsee kom ik bij Trockener Steg en hier stap ik, nadat ik enkele foto’s had gemaakt van de majestueuse Matterhorn ( 4478 m), over op een gondel. Deze gondel waar 85 personen in kunnen brengt mij naar de kleine Matterhorn.

Eerst ga ik naar de ijsgrot  (gratis entree met de peakpass); fantastisch idee zo in de gletsjer met uitgehouwen ijsfiguren.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?