Tips trento

Afwisseling smaakt naar meer in Trento

Over pleinen, langs fonteinen, kastelen en gevels met gekleurde fresco’s….een klein greep uit de wandeling door de stad Trento. Een bergwandeling afwisselen met een bezoek aan deze bisschopsstad is een aanrader. En vergis je niet, als je wilt kun je ook hier kilometers maken.

Keizerroute

Start op het centrale plein ‘piazza Duomo’ met de Neptunus fontein met zicht op de grote Dom waaronder je de oude vroegchristelijke Basiliek San Vigilio kunt bekijken. Vanaf hier heb je de keuze maar wandel zeker de ‘keizerlijke route’  via de ‘Via Belenzani’. Kijk op deze brede imposante straat ook omhoog naar de prachtige gevels. Aan het einde rechtsaf door ‘Via Manci’ met vele paleizen waarna je op de volgende kruisings links door ‘Via Suffragio’ onder schitterende portieken richting ‘Torre Verde’, uit de 15e eeuw, wandelt. Hierna loop je naar Castel Buonconsiglio. Dit kasteel was tussen de 14 en 18e eeuw thuisbasis van de bisschoppen en je zult duidelijk zien dat elke bisschop zijn eigen architect aan het werk heeft gezet.

Tips trento

Hooggelegen veen

Als je wat verfrissing wilt, ben je vanuit de stad heel snel op de Monte Bondone met de erachter gelegen hoogvlakte Viote. Hier een prachtige botanische tuin met fijne speeltuin voor de kleintjes. Een ontspannen wandeling is de Viote Macro tour, waar je met een schitterend uitzicht op de omringende bergen rond het aanwezige veengebied loopt.  Een rondje van zo’n zes kilometer zonder grote hoogteverschillen. Je kunt deze starten vanaf parkeerplaats ‘La Capanna’ achter het gelijknamige restaurant richting de fraaie koepel bij het sterrenterras. Je wandelt over, langs en door het veengebied, groene weides vol bergbloemen en onderweg zijn er informatieborden met leuke ‘weetjes’. De bergtoppen die je hier omgeven zijn Palon, waar het skigebied Monte Bondone ligt, met er tegenover Cime Verde, dos d’Abramo en Cornetto. Wil je meer hoogtemeters? Dan is de wandeling van deze  ‘3 Cime” een toptip met circa 900 hoogtemeters voor wie een ervaren bergwandelaar is.

Meer inspiratie

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Lees hier welk biertje het beste bij jou past