Fricandó amb Bolets

Bergrecept: Catalaanse fricandeau met champignons

De komst van de herfst betekent ook dat de meeste eetbare paddenstoelen in Catalonië weer geplukt kunnen worden. Of je ze nou geheel volgens Catalaanse traditie zelf plukt, of ze gewoon op de markt haalt, een ding is zeker: je maakt er altijd een heerlijk smaakvol gerecht mee. Probeer eens het traditionele gerecht “Fricandó amb Bolets”!

Ingrediënten voor vier personen:

- 1 kilo runderlappen
-100 gram champignons
- 3 uien
- 2 tomaten
- 1 wortel
- 1 glas zachte wijn
- bloem
- water
- zout 
- zwarte peper
- extra vergine olijfolie

Zo maak je Fricandó amb Bolets:

Bereidingstijd: twee uur.

Maak de paddenstoelen schoon, snij ze in stukjes en fruit ze aan met een klein beetje olie. Bewaar ze als ze klaar zijn voor later. Voeg zout, peper en de bloem toe aan de runderlappen en bak ze licht aan in de olie. Haal ze als ze gaar zijn van het vuur en leg ze apart voor later.
Schil de groenten en hak ze in blokjes. Bak ze in dezelfde olie als de runderlappen tot ze halfgaar zijn. Voeg dan de wijn toe en laat de groenten slinken.
Maal de groenten fijn en giet de resulterende saus in een sauspan. Doe het vlees erbij en zet het op het vuur tot het vlees bijna gaar is. Voeg op het laatst de paddenstoelen toe en laat het geheel op laag vuur koken tot het vlees gaar is. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Eet smakelijk!


Meer lekkere recepten uit de bergen? Dat snappen we, want de liefde voor de berggen gaat ook door de maag! In Bergen Magazine 5 van 2021 verzamelen we daarom de lekkerste recepten uit de Alpenlanden. Mahlzeit!


Foto: Dani Padro, Marketing Catalonië

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Rubriek: 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?