Hanwag Eco Shell

Bergschoenen met een kleine ecologische voetafdruk

Duurzaamheid is de afgelopen jaren een steeds urgenter thema geworden. Willen we in de toekomst nog steeds van mooie natuurlandschappen kunnen genieten, dan moeten we de lucht-, water- en grondvervuiling drastisch terugschroeven. Bergsportmerk Hanwag draagt in dit opzicht zijn steentje bij. Hun nieuwe herfst- en wintercollectie bevat namelijk bergschoenen voorzien van een nieuw membraan, waarvan de ecologische voetafdruk minimaal is.

Biologisch afbreekbaar membraan

De bergschoenen in kwestie zijn de Eco-Shell Active Winter modellen.  Deze schoenen hebben naast het warm en droog houden van de voeten ook nog een ander doel. Hanwag heeft zijn modellen namelijk voorzien van een exclusief membraan. Dit Eco-Shell Footwear membraan bevat namelijk geen  CFK’s. CFK’s zijn schadelijk voor mensen, dieren en planten. Deze chemicaliën zijn bovendien op natuurlijke wijze lastig af te breken. Het Eco-Shell Footwear membraan is daarentegen volledig biologisch afbreekbaar. Zo  brengen deze bergschoenen geen schade toe aan de volksgezondheid en het milieu.

Comfortabel schoeisel

Eco-Shell Footwear is een 3-laags laminaat, met een kern van een waterdicht en ademend PU-membraan. De buitenzijde bestaat uit een beschermende polyamide laag en de binnenkant uit een comfortabele voering van 100% gerecycled polyester. Dit membraan hout zodoende water van buitenaf tegen. Tegelijkertijd worden lichaamswarmte en transpiratie afgevoerd, dankzij het verschil in temperatuur tussen het binnenklimaat en de buitenlucht. Deze modellen bevatten zo alle bescherming en comfort van een conventionele bergschoenen, zonder de natuur te vervuilen.

Duurzame productie

Ook bij de productie van de schoenen speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Schoenen van Hanwag zijn namelijk zo geconstrueerd dat de zolen vervangen kunnen worden. Bergschoenen kunnen hierdoor hergebruikt  worden en gaan langer mee. Dit bespaart grondstoffen en gaat vervuiling tegen, aangezien er zo immers minder nieuwe exemplaren geproduceerd hoeven te worden.  Daarnaast worden de schoenen in Duitsland geproduceerd. Dit is voor het Zuid-Duitse Hanwag praktisch naast de deur, waardoor de CO2-uitstoot door het transport zo laag mogelijk blijven. De Eco-Shell Footwear zijn er kortom op gericht om een minimale ecologische voetafdruk achter te laten.

 

 

Meer inspiratie

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier een stukje berg geschiedenis