Bijzondere wandeling door Graubünden: de Walserweg

De Walserweg is in juni 2010 geopend en heeft een lengte van meer dan 300 km. Je loopt over historische wegen, door alpiene landschappen en door karakteristieke Walser dorpen in de regio Graubünden. Van San Bernardino via Hinterrhein, Vals, door het Safiendal, Obermutten, het Avers en verder via Val Faller, Alp Flix, Jenisberg, Davos, Arosa, Klosters en St. Antönien naar het Walser Brand (Oostenrijk) in Vorarlberg.

De Walsers stammen af van de Germanen, zij spreken een Duits dialect, het Walserduits. In de Middeleeuwen breidden ze zich vanuit Wallis over grote delen van Zwitserland, Noord-Italië, Liechtenstein en Oostenrijk uit. De cultuur en spraak van de Walsers is tot op de dag van vandaag gedeeltelijk behouden. Hun architektuur kenmerkt zich door de typische houten huizen en de door hun aangelegde Walser-wegen. 

Tijdens het wandelen op de Walserweg kan je kennismaken met deze typische Walsercultuur: typische Walser gerechten, een bezoek aan een regionaal museum of een traditionele kaasmakerij. Meer informatie over het wandelpad en de Walsers vind je op de website.

De route
De tocht is onderverdeeld in 19 etappes. Je kan in iedere etappeplaats starten, enkele etappeplaatsen zijn  San Bernardino, Vals,  Safiental, Klosters en Arosa. Meer informatie over de route vind je op de website

Je kan hier de flyer over de route downloaden.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer