Bochtjes maken in de sneeuw in het Bregenzerwald
Niet alleen de landschappen in het Bregenzerwald zijn een lust voor het oog, ook de lokale architectuur is zeer de moeite waard. In Vorarlberg, Oostenrijk, zien veel gebouwen er namelijk anders uit dan in de rest van Europa. Of het nu gaat om de bergstations, bushaltes, vakantiewoningen of hotel: de plaatselijke moderne houten architectuur is verbluffend.
Bregenzerwald combineert bij voorkeur het mooie met het praktische. Dat is te zien en te voelen, ook in de verschillende skigebieden. Wat denk je bijvoorbeeld van de handige 3Täler Skipass, die alle skigebieden verbindt en ook geldig is voor de skibussen. Zo kun je gemakkelijk verschillende skigebieden leren kennen. Bijvoorbeeld de sneeuwzekere hellingen van Damüls-Mellau of de schitterende uitzichten op de Diedamskopf bij Au-Schoppernau. Vanuit Warth-Schröcken is het ook mogelijk om met de gondel naar Lech Zürs am Arlberg te pendelen, het grootste skigebied van Oostenrijk.
Sneeuwwandelen en langlaufen
Wie andere activiteiten wil uitproberen, kan een van de winterwandelpaden kiezen, deelnemen aan een begeleide sneeuwschoenwandeling, over langlaufloipes glijden of met een slee naar beneden suizen in het dal. Dankzij de ligging aan de noordelijke rand van de Alpen ligt er hier vaak een grote hoeveelheid sneeuw. Hierdoor is het Bregenzerwald ook bijzonder geschikt voor skitochten.
Typisch lokale dorpjes
Neem tussen je ski- en wandeltochten door ook de tijd om de vele mooie dorpjes te verkennen. De combinatie van oude en nieuwe (houten) architectuur weet bezoekers telkens weer te verrassen. Ook veel hotels, vakantiewoningen en vakantiehuisjes combineren het traditionele met het moderne. Het Werkraumhaus in Andelsbuch laat zien hoe innovatief de ambachtslieden van Bregenzerwald zijn. Tijdens de dorpsrondleidingen genaamd "Umgang Bregenzerwald" leer je meer over de bijzondere bouwstijl van deze regio.
Fijnproevers
In de goed verzorgde berghutten en restaurants weten de koks zelfs de meest verwende fijnproevers aangenaam te verrassen. Hierbij werken ze vooral met plaatselijke producten, met name zuivelproducten en kaas, zoals de beroemde alpen- en bergkaas. Deze zijn hoofdzakelijk afkomstig van boerderijen en alpenzuivelfabrieken in het Bregenzerwald.