De 5 mooiste wandeltochten in Amerika

Een land echt ontdekken doe je tijdens een wandeltocht. Op deze manier proef, ruik en ervaar je het allermeest van de cultuur en natuur. Maak een rondreis Amerika door middel van schitterende en onvergetelijke wandeltochten.

Yellowstone National Park

Je vindt dit park in het noordwesten van Amerika, midden in de Rocky Mountains. Zorg dus zeker voor goede wandelschoenen wanneer je kiest voor deze wandeltocht tijdens je rondreis door Amerika. Omdat dit natuurgebied is gelegen op een zogenaamde ‘hotspot’ kom je met fenomenale vulkanische verschijnselen tegen. Vergeet tijdens deze wandeling zeker de Old Faithful geiser niet. Rond bepaalde tijden wordt hier een straal van zo’n 30 meter hoog de lucht in gespoten.

Wilde natuur in Alaska

Wanneer je zeker wilt weten dat je een van de mooiste wandeltochten in Amerika maakt, vergeet dan de meest noordelijk gelegen staat niet. Wildlife, gletsjers, diversiteit en het spectaculaire noorderlicht zorgen ongetwijfeld voor ervaringen die je je hele leven niet meer zult vergeten. Doe tijdens je wandeltocht ook zeker de Glacier Bay aan en kijk je ogen uit naar de vele walvissen en spectaculaire gletsjers.

Kom tot rust in Florida

Een eldorado van rust en ongerepte natuur vind je in de parken in Florida. Spot de meest zeldzame vogels en leg deze mooie beelden vast. Het Apalachicola National Forest is het grootste bos van Florida en je kunt hier fantastisch wandelen.

Adembenemende natuur in Oregon

Tijdens een wandeltocht in deze regio loop je grote kans om bevers tegen te komen. Verder kunt je genieten van ruige rotsen, enorme watervallen, groene bossen en vrijwel ongerepte natuur. Een plek die je zeker moet bezoeken tijdens je wandeling zijn de Painted Hills, schitterende kleurrijke bergen. Zwart, rood, geel oranje, diverse aardlagen uit verschillende periodes.

Zion is voor iedereen toegankelijk

Wanneer je gaat wandelen in Zion, kun je kiezen voor een eenvoudige korte wandeling, maar er zijn ook lange tochten te maken. Zelfs voor kinderen en mensen in een rolstoel is dit een prima bestemming om te wandelen. De Angels Landing Trail is een aanrader voor geoefende wandelaars. Zo’n 8 kilometer lang loop je langs steile afgronden en bereik je tenslotte de toppen van Zion National Park.

 

 

 

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Speciaal voor de winter brengt Hanwag de Anros ES met de nieuwe waterdichte Eco-Shell Footwear voering en de MICHELIN® V-ROUGH zool.

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie.