Home » Reportage
Foto: Robert Eckhardt, Bergen Magazine in Entlebuch.

En waar was ... Noes Lautier?

Op het zonovergoten terras van Bauernhof Birkenhof, in het Zwitserse Unesco-biosfeerreservaat Entlebuch, in het kanton Luzern. Deze boerderij was met zorg gekozen, want hier worden louter streekproducten geserveerd. 'Dat wordt kruidenthee met kaas en worst van de koeien en varkens', voorspelde ik. Boerin Corinne Schnider ontving ons met een glimlach en een dienblad vol kaas, worst, het allerfijnste Trockenfleisch dat ik ooit heb gegeten, versgeplukte aardbeien en ... een fles aardbeienwijn! En de kruidenthee? Die was er ook, ter ontnuchtering na de wijn, die licht prikkelde op de tong en uitnodigde om nog een glas te drinken. Eerlijk is eerlijk: de streekproducten zijn mooi meegenomen, maar er zijn nóg meer redenen om naar het Entlebuch te gaan, zoals de uitgestrekte hoog- en laagvenen met hun bloemenpracht en de grillige karstvlaktes. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het formidabele uitzicht vanaf de Brienzer Rothorn op de vierduizenders van het Berner Oberland, waaronder Eiger, Mönch en Jungfrau. 

Tekst: Noes Lautier, foto Robert Eckhardt

Benieuwd naar alle redenen om naar Entlebuch te gaan? In het juninummer van Bergen Magazine lees je er meer over. Neem vóór maandag 29 mei 16:00 uur een abonnement, dan krijg je het volgende nummer thuis!

Meer inspiratie

Herfstwandelingen met zicht op imposante bergtoppen. Vind hier het juiste aanbod!

Van 30 september tot 20 oktober profiteer je van scherpe aanbiedingen en vele gratis mogelijkheden voor kinderen t/m 15 jaar!

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Ontdek alle (berg)wandelpaden van de Pyreneeën en het achterland van Lleida.
(foto © Jordi Pou)

Liefhebbers van adventure-sports opgelet: bezoek Lleida met méér dan 200 bedrijven en ruim 50 verschillende activiteiten te land, te water en in de lucht. (foto ©Oriol Clavera)

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!