Hanwag, moderne techniek in traditioneel jasje

Bij Hanwag zijn wij al bijna honderd jaar voortrekkers in het vervaardigen van innovatieve en duurzame wandelschoenen. Nog immer worden onze schoenen in het Duitse Vierkirchen geproduceerd, op dezelfde plek waar oprichter Hans Wagner in 1921 zijn eerste schoeisel vervaardigde. Die bijzondere traditie bewaken wij dan ook, maar niet zonder de moderne techniek uit het oog te verliezen.

Op welk product zijn jullie het meest trots dit jaar?

Met de introductie van de Hanwag Bio Ceramic-voering kunnen wij wederom een innovatie presenteren waardoor talloze wandelaars nog beter ondersteund worden tijdens hun tochten. Dit nieuwe materiaal, dat wij in verschillende schoenen introduceren, heeft de waterdichtheid van leer, is slijtvast en zeer sterk, vochtregulerend, geur remmend en antibacterieel. Daarnaast is het goed ademend en houdt Bio Ceramic de warmte langer vast of voert het eerder af, afhankelijk van de buitentemperatuur. Het is kortom de perfecte aanvulling op de verschillende leersoorten die wij gebruiken, zoals het leer dat exclusief van bioboerderijen wordt aangekocht, het uitzonderlijk zachte jakleer uit Tibet of het robuuste suède van Duitse makelij.

Hoe belangrijk is duurzaamheid voor jullie?

Uiteraard speelt duurzaamheid, zeker bij een gerenommeerd outdoormerk als Hanwag, een zeer belangrijke rol in de productie en bedrijfsvoering. Dat begint al bij de lange levensduur van ons schoeisel, die eventueel nog kan worden verlengd door de mogelijkheid om onze schoenen te laten verzolen. Daarnaast proberen wij zoveel mogelijk lokale producten te gebruiken en is een twintigtal van onze modellen uit het CO2-neutrale Terracare Zero-leer vervaardigd. Hanwag was in het verleden zelfs de eerste om met dit gecertificeerde leer aan de slag te gaan. En die voortrekkersrol willen we graag blijven spelen in de toekomst. Want voor sommige stoffen die nodig zijn om hoogwaardige bergschoenen te maken, is helaas nog geen ‘groen’ alternatief. We blijven kortom innoveren en monitoren regelmatig de producten die we gebruiken. Zo wordt bijvoorbeeld de herkomst van de huiden die wij voor onze leren schoenen gebruiken getraceerd door dezelfde internationale organisatie die ook de WHO voorziet van gegevens over levensmiddelen.

Meer inspiratie
Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?