Het Zugspitzland - bergwandelen in de zevende hemel

Het Zugspitzland ziet er precies uit als het landschap van je modelspoorbaan van vroeger. In de 80 kilometer lange streek ten zuiden van München wachten groene valleien, ruige bergen, heldere meren, romantische kloven en watervallen op je. Het ontbreekt dit eldorado voor natuurliefhebbers niet aan charmante prikkels. Elke wandelaar wordt gelukkig van de gedachte, dat hij het allemaal mag beleven. Of het nu om makkelijke wandelingen voor beginners gaat, of pittige tochten in de massieven van Ester en Wetterstein.

Klinkende namen, zoals Alpspitze of Zugspitze, oefenen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit. De Alpspitze is vooral geliefd onder klettersteigers. Mocht je de route niet helemaal vanuit het dal omhoog willen doen, dan geeft de Alpspitzbahn je een duwtje in de rug tot op de Osterfelderkopf. Een bezoek aan het uitzichtsplatform AlpspiX, een stalen constructie in X-vorm, mag je niet missen vanwege het adembenemende, 1000 meter diepe uitzicht door de glazen bodem.

Op de hoogste top van Duitsland, de Zugspitze, vind je twee populaire maar niet te onderschatten wandelroutes. De eerste is een tocht door de indrukwekkende Partnachklamm en het Reintal, met een overnachting op de Reintalanger of in de Knorrhütte. De tweede is een tocht door de Höllentalklamm en het gelijknamige dal.

Wie het wat rustiger aan wil doen, kan in het Zugspitzland even goed zijn hart ophalen. Of ze nu Wank, Eckbauer, Kramerplateauweg, Philosophenweg, Eibseerundweg of hoe dan ook heten: mooie wandelingen zonder geklauter en gedoe zijn er hier in overvloed. En als je je vermoeide benen wat rust wilt geven, gebruik dan gewoon een van de vele kabelbanen in het gebied!  

Overnachtingstip
Het Sentido Zugspitze Berghotel Hammersbach ligt middenin een romantisch berglandschap, aan de voet van het grandioze Zugspitzemassief. Door zijn unieke ligging is het een perfecte basis voor wandeltochten in de omgeving. www.haus-hammersbach.de

Contact
Ferienregion Zugspitzland
Am Gern 1, 82490 Farchant.
Tel.: +49 (0) 8821 961635
info@zugspitzland.de
www.zugspitzland.de   

Meer inspiratie
Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.