Kamperen met Fjällräven 2016

Fjällräven ontwikkelde speciaal voor het kampeerseizoen van 2016 een reeks van 16 nieuwe tenten. Alle modellen zijn licht, functioneel en extra stevig. Kortom, alle eigenschappen die een tent moet hebben. Fjällräven heeft dan ook de nieuwste materialen, kleuren en designs gebruikt bij de ontwikkeling van deze PFC-vrije tenten, waardoor ze duurzaam zijn én generaties lang mee gaan.

De nieuwe tentencollectie is in twee categorieën opgedeeld: De Abisko en de Keb. De Abisko is bedoeld voor de minder veeleisende tochten, de Keb is juist handig als je op ruig, uitdagend terrein overnacht waar weinig beschutting is. Zowel de Abisko als de Keb zijn lichtgewicht tenten.

Bijzonder aan de nieuwe Fjällräven tenten is het gebruik van een nieuwe stofvoor de buitententen. Deze nieuwe high-performance TripleRip nylonstof , ontwikkeld door Fjällräven, combineert twee stofdiktes voor optimale sterkte; 40 denier aan de bovenkant met versterkingen van 70 denier aan de onderkant, waar de slijtage door de ondergrond het grootst is. Net als alle tenten van Fjällräven zijn ook de nieuwe tenten geheel zonder PVC en giftige vlamvertragers gemaakt. De impregnering is vrij van fluorkoolstoffen.

Abisko Shape

In de Fjällräven Abisco-serie zijn dit jaar 5 nieuwe modellen beschikbaar: Abisko Lite, Abisko View, Abisko Endurance, de Abisko Lite en de Abisko Shape. Dit laatste model is een ideale en comfortabele trekkingtent. Het ontwerp is eenvoudig en licht. De Abisko Shape heeft een laag profiel maar biedt alsnog voldoende bewegingsvrijheid én je kan er je backpack makkelijk in kwijt.

Bijzonder is dat de buitentent gemaakt van het nieuwe high performance TripleRip nylon, een sterke vernieuwende stof die twee stofdiktes combineert. De buiten- en binnentent zijn aan elkaar verbonden, waardoor de binnentent (zelfs bij wisselvallig weer) droog blijft tijdens het opzetten van de Abisko.  Aan goede ventilatie is gedacht, door verschillende ventilatieopeningen. Beide uiteinden van de buitentent kunnen worden opgerold voor extra ventilatie tijdens warme en droge nachten. Ook handig aan de Abisko is de drooglijn en 4 mesh opbergvakken, en niet onbelangrijk, alle openingen in de binnentent zijn afgedekt met fijn mesh, zodat alle beestjes buiten blijven.

Keb Dome

De Keb Dome is één van de nieuwe modellen in de Keb familie. Deze lichtgewicht koepeltent is voor vierseizoenen geschikt en kan een stootje hebben. Hij is zeer geschikt voor extreme omstandigheden, ook in de winter of boven de boomgrens. Maar door zijn uitstekende ventilatie en deuren die volledig van gaas zijn gemaakt, is de Keb ook ideaal voor gebruik in de tropen. Alle openingen hebben fijn muskietengaas en kunnen aan de buitenkant afgedekt worden met tentdoek als de tent gebruikt wordt in sneeuw of zand.

De buiten- en binnentent zijn met elkaar verbonden om het opzetten te vereenvoudigen. De constructie met drie stokken maakt de tent zelfdragend en gemakkelijk te verplaatsen tot je de perfecte plek vindt. Voor extra stevigheid en zekerheid heeft de tent extra sleuven, zodat je dubbele tentstokken kan plaatsen.

De Keb heeft nog meer veel meer handigheden. Zo kan je de extra grote grondlussen en ankerpunten gebruiken om de tent ook met ski's en stokken vast te zetten in de sneeuw, vanzelfsprekend met dikke handschoenen aan! De scheerlijnen en het buitendoek hebben ingeweven reflecterend garen, waardoor de tent ook zichtbaar in de donkere maanden van het jaar. De haringen zijn extra lang en breed voor maximale grip in moeilijk terrein.

Wil je meer weten over de Keb Dome of een van de andere nieuwe tenten, kijk dan hier.

 

 

Meer inspiratie

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.