Lowe Alpine: World-class carry systems for life on the move

Lowe Alpine: World-class carry systems for life on the move

De stichters van Lowe Alpine, Greg, Mike en Jeff Lowe, leidden al vanaf hun jongste jaren een actief leven. De drie broers brachten hun jeugd door met bergbeklimmen, skiën, jagen en bergwandelen. Rond hun twintigste behoorden ze tot de beste klimmers van hun generatie. Hierbij verschoven de broers continu de grenzen van wat mogelijk was, totdat ze niet verder konden. Ze werden tijdens het klimmen namelijk steeds meer gehinderd door hun bepakking. De toenmalige rugzakken waren met hun externe frame zwaar en onstabiel.

 World-class carry systems for life on the moveDe gebroeders Lowe beseften dat ze nieuwe rugzakken nodig hadden, wilden ze zich verder blijven ontwikkelen als bergbeklimmers. In 1967 ontwierpen ze daarom Expedition Pack en brachten hem onder het merk Lowe Alpine Systems op de markt.

Met het vooruitstrevende interne frame, compressiebanden en veel andere handige snufjes, veranderde de Expedition Pack de outdoorindustrie voor altijd. Niet geheel ten onrechte kan de Expedition Pack daarom worden gezien als de blauwdruk waar alle moderne technische rugzakken op zijn geïnspireerd.

En nu, meer dan vijftig jaar later, is Lowe Alpine nog steeds een onafhankelijke rugzakspecialist, gerund door outdoorliefhebbers die zich het gelukkigst voelen wanneer ze erop uittrekken.

 World-class carry systems for life on the moveHoe is deze geschiedenis terug te zien in jullie productlijnen?

Lowe Alpine is gesticht door pioniers, die de grenzen van het mogelijke wilden verschuiven, zowel in de bergen als met rugzakontwerpen. Deze mentaliteit leeft nog steeds voort in ons toegewijde en gepassioneerde productieteam. Mede hierdoor loopt Lowe Alpine wereldwijd voorop met zijn rugzakontwerpen. Onze passie zet ons er keer op keer toe aan om onze draagsystemen van wereldklasse nog verder te verbeteren. Hierdoor zijn onze klanten verzekerd van een ongelofelijke bewegingsvrijheid tijdens outdooractiviteiten, ongeacht welke van onze rugzakken ze kiezen of hoeveel uitrusting ze erin stoppen.

Dus of je nu over een wandelpad loopt, een berghelling beklimt of naar het andere uiteinde van de aardbol trekt: onze rugzakken helpen je om het beste uit je actieve leven te halen.

www.lowealphine.com​

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!