Mammut Absolute Alpine

Wie had gedacht dat het nu wereldberoemde en succesvolle bedrijf Mammut Sports Group AG zijn oorsprong heeft in een klein familiebedrijf, opgericht in 1862 door de getalenteerde touwenmaker Kaspar Tanner in Aargau, Zwitserland. De mammoet (Mammut) werd al snel gekozen als symbool voor de kracht en duurzaamheid van de touwen. Later begon Mammut ook jassen, broeken, rugzakken en lawinemateriaal te ontwikkelen. Vandaag de dag is Mammut een van de meest succesvolle producenten van alpien, klim- en outdoormateriaal. In 2012 vierde Mammut zijn 150ste verjaardag. Door de jaren heen is één ding hetzelfde gebleven: Mammut is Absolute Alpine.

Sponsoren jullie ook bergbeklimmers en waarom?
Mammut sponsort atleten in alle kerngebieden: rotsklimmen, alpiene klimmen, skiën en snowboarden en trailrunning. Deze atleten hebben de levensstijl die Mammut uitstraalt en zijn perfecte ambassadeurs voor het merk. Op hun expedities en avonturen testen de leden van het Mammut Pro Team de uitrusting in de zwaarste omstandigheden en op het hoogste niveau. Deze ervaringen dragen bij aan de perfectionering van de Mammut-producten en geven belangrijke impulsen voor vernieuwingen. Mammut is trots op de prestaties die de atleten elk jaar behalen en de relatie met hen is belangrijker dan een sponsorcontract. De alpiene klimmer Stef Siegrist is bijvoorbeeld al twintig jaar onderdeel van Mammut – een vriendschap die vanzelfsprekend is.

Wat is jullie meest recente innovatieve ontwikkeling?
Met de groeiende interesse in klimmen, freeriding en skitours is de vraag naar veiligheidsproducten ook gegroeid. Zeker met betrekking tot lawineveiligheid is Mammut een pionier. Met onze Barryvox is Mammut al sinds jaar en dag de koploper op de markt van lawinezenders. We hebben al veel prijzen gewonnen voor onze betrouwbare, gemakkelijk te gebruiken apparaten, die levens kunnen redden wanneer elke seconde telt. Onze lawine-airbag is ook een hoogtepunt. We hebben de lichtste combinatie van een airbagsysteem met een rugzak. De Ultralight Removable Airbag 3.0, welke in de winter van 2016/2017 op de markt zal verschijnen, weegt niet meer dan een 1,5 literfles water. Op deze manier is er geen enkele reden meer om dit levensreddende middel thuis te laten.

www.mammut.com

 

Dit artikel is eerder verschenen in de Bergen Magazine Merkenspecial in mei 2016

Meer inspiratie

Merk: 

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier welk biertje het beste bij jou past