Appelbrood. foto www.southtyroleanapple.com

Oogsttijd: Appelbrood uit Zuid Tirol

Één op de tien Europese appels is afkomstig uit Zuid-Tirol. De appel kom je dan ook veel tegen in tradiotionele recepten, maar ook in een van de vele restaurants met Michelinster die de regio rijk is. Een van de recepten is Appelbrood.

Benodigdheden Appelbrood

200 gram gedroogde appels (Golden Delicious)
(laten wellen)
1 kg volkoren speltmeel
80 g zonnebloemzaden
80 g sesamzaadjes
1 eetlepel zout
40 g verse gist
1 liter lauw water

 

Bereidingswijze Appelbrood

Doe het meel in een kom met de zonnebloempitten, sesamzaadjes en het zout. Goed vermengen.  Verkruimel de gist erdoor, voeg het water toe. Meng en kneed goed door. Knijp de appelstukjes uit, en voeg ze toe aan het deeg, met de hand, zodat ze heel blijven. Maak sneetjes en bak ze in een voorverwarmde over op 190 graden in ongeveer 35 minuten gaar.

Tip:
Plaats tijdens het bakken een hittebestendig glas met water in de over.

 

Meer gerechten en bron: www.southtyroleanapple.com

Meer inspiratie

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie.