Poire Williams. Copyright Distillerie Morand

Poire Williams – De peer groeit in een glazen fles in de boom

De naam zegt al wat het hoofdingrediënt van dit drankje is: peren en dan specifiek williamsperen, of in het Frans Poire Williams. Williamsperen zijn een zeer fruitige, gele perensoort die pas sinds veertig jaar gedestilleerd wordt. In Zwitserland deden ze dit het eerst. De peer heet daar Williamine.

Het drankje Poire Williams kan op twee manieren gemaakt worden. Het kan van gedestilleerde perensap gemaakt worden of van geconcentreerde perensap met een ander destillaat.

Poire Williams in een fles aan een boom. Copyright CVA

 

Tussen Martigny en Saxon (Wallis) kun je boomgaarden tegenkomen met glazen flessen om de peren. Vlak nadat de bloesem uitbloeit, bindt de producent een fles om de beginnende vrucht die in de fles uitgroeit tot een volwassen peer. Niet iedere producent van Poire Williams doet dit op deze manier. Het is erg tijdrovend en daardoor wordt de drank erg duur.

Poire Williams is een van de grootste exportproducten van de regio Wallis in Zwitserland. Het kanton heeft de meeste zonuren van Zwitserland en produceert veel vruchten, vooral peren, abrikozen en frambozen.

Boomgaard met poire williams. Copyright Association AOC-IGP

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Rubriek: 

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Lees hier een stukje berg geschiedenis