Queen Charlotte Track. foto E. Tabor

Queen Charlotte Track, echt geen pretje

Queen Charlotte Track. foto E. TaborNiet stoppen! Vooral niet stoppen, maar doorlopen. Mijn tenen zijn nu nog verdoofd, zodra ik stop, gaat het bloed stromen en dan...oei. Daar wil ik niet aandenken. Mijn mede (en enige) expeditielid heeft het zelfde probleem: blaren. ‘Je moet het maar zo bekijken,’ zegt de Australische ‘doordat de blaren zo’n pijn doen, voel je de rest van je lijf in ieder geval niet meer’.

Auteur: E. Tabor

Een waar feit. Mijn benen doen nog zeer van de zeven uur durende tocht van gisteren, maar die vallen in het niet bij de enorme, onhandige blaar onder mijn linkervoet, tweede teen van links om precies te zijn. Onze lieve gastvrouw van gisteren (alias blaren-oma) kon er niet veel aan veranderen.Ik visualiseer hoe erg een amputatie hier in de ‘Charlotte Sounds’ zou zijn. Hoe erg ik mijn teen echt zou missen. Voor balans heb je volgens mij geen vijf tenen nodig, kan zeker ook met vier. We stappen door, want we moeten een klein groepje Duitsers voor blijven. Ja...zelfs aan de andere kantvan de wereld houd ik Neerlandsch eer hoog.

Ondertussen hebben we ook al geconcludeerd dat onze recuperatie tijd met grote reuze stappen elkjaar toeneemt. De relatie tussen alcohol inname en toenemende hersteltijd had ik al enkele jaren geleden geconstateerd, daar kan ik op papier een neerwaartse curve van trekken, maar nu moet ik dus ook al rekening gaan houden met langere spierherstelperiodes...zucht.

De Australische is onder de indruk van hoe ik de afdaling aan ga. Feitelijk ontspan ik al mijn spieren enlaat dit lijf, als een kamikaze op oorlogspad, de diepte in vallen. De bomen remmen me wel af als hetmisgaat. Zolang we die Duitsers maar voorblijven... en de bejaarde mannen met stokken die ons op dehielen lijken te zitten... en eigenlijk ook die irritante Amerikaanse met persoonlijke berggids die minachtend naar ons snoefde toen we erop er erover gingen.De Queen Charlotte track een lolletje? Ik dacht het niet. Het is keiharde oorlogsvoering!

Deze reportage is een van de inzendingen voor de Patagonia - schrijfwedstrijd

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95)