Recept: Romantic biscuits

Recept: Romantische koekjes uit Italië

Haal de bergen in huis met deze heerlijke koekjes, bedacht door Davide Lucian. Hiervoor werkte hij samen met lokale voedselproducenten. Als je de koekjes van hem zou kopen, zou je dus écht de smaken van Italië proeven. Maar natuurlijk kun je ze ook thuis maken. Proef je toch een beetje de smaak van de bergen!  

Het koekje heeft een traditionele procedure, het wordt tweemaal gebakken, zoals de naam (bis-cuit, tweemaal gebakken) suggereert. Het woord 'Romantisch' in de naam van het koekje is afgeleid van de stad Mezzano waar de Lucian Banketbakkerij is gevestigd, ter ere van 'Mezzano Romantica' die ertoe heeft geleid dat deze stad is uitgeroepen tot een van de mooiste steden van Italië (Borghi Più Belli van Italië).

Wat heb je nodig?

• 150 g boter
• 200 g poedersuiker
• 250 g bloem 
• 8 g gist
• 130 g eieren
• 6 g komijn
• 70 g gedroogde cranberry
• 80 g cornflakes
• Vanille
• Sinaasappelschil
• Citroen schil


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


Bereidingswijze

Mix de boter op kamertemperatuur met de poedersuiker, voeg de aroma's toe zoals de vanille, sinaasappel- en citroenschillen en roer dan langzaam de eieren erdoor. Voeg daarbij de bloem gemengd met de gist, de gedroogde cranberries, de komijn en de cornflakes die eerder met de hand zijn geplet. Meng alles met een elektrische mixer of met de hand tot alles mooi gemengd is.

Breng het mengsel over in een spuitzak en leg twee lange stukken deeg op een met bakpapier bekleed bakblik.

Plaats de vorm een paar uur in de vriezer om het deeg zijn vorm te helpen behouden en bak vervolgens 20 minuten in de oven op 175 ° C.

Eenmaal afgekoeld, snijd je de repen deeg door om koekjes van ongeveer 1 cm dik te maken. Leg ze op een koekblik en zet ze 8-9 minuten terug in de oven op 175 ° C om ze krokanter en goudbruin te maken.
 

Tip: Combineer de koekjes met een goede kruidenthee.

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95 + Waardebon (twv € 25,-)