Een echt winters gerecht vanuit Bessans

Een echt winters gerecht vanuit Bessans

Farci de Bessans is een specialiteit vanuit Bessans, gelegen in Haute-Maurienne. Het is een echt winters recept die bestaat uit een deeggebak (pastei) met een vulling van varkensvlees, rijst, paprika’s en diverse lokale ingrediënten. Het recept verschilt enigszins van de ene familie tot de andere. Dit is het recept van het restaurant ‘Le Chalet de Séraphin’ in Bessans. Voor dit feestelijke gerecht zal je wat geduld moeten hebben, want het heeft een bereidingstijd van ongeveer drie uur.

Wat heb je nodig? 

• ½ savooiekool 
• 2 uien 
• Een teentje knoflook 
• 250 g gezouten spek 
• 250 g mager varkensvlees 
• 250 g varkensgehakt 
• 6 eieren 
• 1 kg bloem 
• Peper, zout en nootmuskaat 

Bereidingswijze

Snijd de savooiekool, uien en knoflook fijn. Snijd het spek en het varkensvlees in kleine blokjes. Meng de eieren met de bloem en voeg geleidelijk de andere ingrediënten toe. Meng alles goed door elkaar en maak er daarna kleine broodjes van. Rol deze door de bloem. Kook deze broodjes 2 uur lang in kokend water. Smullen maar! 


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


Meer inspiratie

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95 + Waardebon (twv € 25,-) 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.