Home » Reportage
sigg drinkfles

SIGG Veilig en onverwoestbaar

Plastic waterflesjes, pakjes limonade voor de kinderen, koffie in plastic of papieren bekertjes…. We weten allemaal dat regelmatig drinken belangrijk is voor je gezondheid, maar telkens weer losse flesjes en bekertjes gebruiken is natuurlijk niet zo verstandig. Niet voor je gezondheid vanwege het plastic, niet voor je portemonnee en zeker niet voor het milieu. SIGG biedt daarvoor de oplossing: een stevige drinkfles die je telkens opnieuw kunt vullen en die je gemakkelijk mee kunt nemen. Ons doel is te zorgen voor veilig en zorgeloos drinkplezier en een bijdrage te leveren aan een duurzame lifestyle.

Waarin onderscheidt SIGG zich van de concurrerende merken?

SIGG is van origine een Zwitsers kwaliteitsproduct. Alle drinkflessen van SIGG zijn 100% vrij van EA (Estrogenic Activity), BPA, BPF, BPS, ftlaten, PVC en polycarbonaat. Er lekken dus geen chemicaliën in je drinken. Je kunt namelijk nog zo’n gezond drankje meenemen, maar wanneer er via een drinkfles chemicaliën in lekken, dan doe je je lichaam alsnog geen plezier.

Wat maakt de aluminium SIGG­flessen zo uniek?

De aluminium flessen zijn al jarenlang zo befaamd doordat ze licht van gewicht, onverwoestbaar en lekvrij zijn. In de fabriek wordt een schijfje pure aluminium in een handomdraai tot een drinkfles geperst. Dit gebeurt onder een druk van maar liefst 600 ton. Door deze unieke techniek zijn de SIGG aluminium drinkflessen geheel naadloos. Daarnaast is de extreem duurzame coating aan de binnenkant smaakneutraal, wat de flessen geschikt maakt om er fruit- en isotone dranken uit te drinken. Deze binnencoating is bijzonder elastisch en barst niet of laat niet los bij het indeuken van de fles, mocht je hem per ongeluk uit je handen laten vallen. Tenslotte gebruiken we voor het design van de flessen een printmethode die niemand anders in de drinkflessenindustrie gebruikt, elke aluminium drinkfles wordt met de hand afgewerkt.

Op wie richt SIGG zich?

Inmiddels maakt SIGG veel meer dan alleen de aluminium flessen waar het merk in eerste instantie zo bekend om is. We hebben nu drinkflessen in een ruime hoeveelheid modellen, kleuren en prints met vervangende drinkdoppen. Zowel voor mensen die buiten actief zijn of in de sportschool, alsook voor mensen op kantoor en (schoolgaande) kinderen. Voor elk doel en activiteit is er een fles van een bepaald materiaal ontwikkeld, denk hierbij aan polypropyleen, glas, roestvast staal, het doorzichtige Tritan en uiteraard het 100% recyclebare aluminium. Daarnaast heeft SIGG ook ‘on the go’ producten in het assortiment, zoals aluminium broodtrommels en rvs-foodcontainers voor een warme maaltijd, huisgemaakte soep of een heerlijk dessert!

Meer inspiratie

Puur plezier in de natuur voor het hele gezin met avontuur voor groot en klein op het Nassfeld. 3 nachten incl. ontbijt v.a. € 105,- p.p

Glasheldere zwemmeren mooie wandelpaden rond Villach. 6 nachten/HP v.a. € 492,- p.p.

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Mis het nieuwe nummer van Bergen Magazine niet, word vóór maandag 2 april 16:00 uur abonnee!

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen!