Single reizen wintersport

Single reizen: wintersport? Check hier de voordelen

We zien het steeds vaker: alleenstaanden en singles die kiezen voor een singlereis. Singlereizen worden met het jaar populairder en dat is niet zo gek. Het overgrote deel van de mensen vindt het nou eenmaal leuker om samen op vakantie te gaan dan helemaal alleen. Wanneer je echter geen reisbuddy hebt voor bijvoorbeeld een onvergetelijke wintersportvakantie, omdat je single bent of omdat je vrienden allemaal met hun partner op vakantie gaan, kun je eens kijken naar single reizen wintersport. “Dat is toch helemaal niets voor mij?”, “Dat vind ik te spannend” en “Misschien zijn het niet mijn type mensen” zijn allemaal vragen die menig vakantieganger op een single reis heeft gehad en wat denk je? Grote kans dat het een onvergetelijke ervaring zal worden! In dit artikel hebben we enkele voordelen van een single reis op een rij gezet en wie weet boek jij binnenkort een single wintersport of single vakantie.

‘Anders’ op reis

Een van de grootste voordelen van het boeken van een single vakantie is dat je op een totaal andere manier dan normaal op reis gaat. Niet alleen de samenstelling is anders, de manier hoe je een dergelijke trip beleeft is niet hetzelfde dan wanneer je bijvoorbeeld met een bekende, vriendin of vriend op reis gaat. Wanneer je avontuurlijk bent ingesteld is dit alleen maar hartstikke leuk, maar ook wanneer je het spannend vindt is een georganiseerde single vakantie een flinke uitdaging! Laat je vooral verrassen door de verschillende mensen, de nieuwe ontmoetingen, de diverse activiteiten en de magische bestemming. Dit geheel geeft een heel andere ervaring, die (vaak) positief is!

Compleet programma

Een ander groot voordeel van een single vakantie is het feit dat je vakantie tot in de puntjes georganiseerd wordt. Organisatoren van een dergelijke trip zorgen namelijk voor een compleet programma. Dat betekent dus dat je zelf vrijwel nergens aan hoeft te denken. Natuurlijk beslis je van tevoren zelf voor wat voor soort vakantie je kiest. Je hoeft namelijk heus niet mee te gaan op een complete feestvakantie terwijl je liever op een georganiseerde wandeltrip gaat. Wanneer je vooraf de vakantie kiest die bij jou past dan mag je erop rekenen dat er een goed georganiseerde trip op het programma staat. Dat is soms toch ook wel eens lekker? Hierbij heb je natuurlijk ook zelf wat in te brengen, maar wanneer je in de hoge Oostenrijkse bergen bent is het ook wel prettig om je mee te laten nemen in het moment.

Nieuwe mensen ontmoeten

Wat uiteraard voorop staat bij een georganiseerde single wintersport is het leren kennen van nieuwe mensen. Ben je in het dagelijks leven druk met werk, je sociale leven, sporten en meer? Dan is de kans groot dat je misschien niet veel nieuwe contacten legt. Voor deze doelgroep is een single vakantie onder andere een hele fijne manier om snel en gemakkelijk nieuwe mensen te leren kennen. Het grote voordeel hiervan is dat iedere deelnemer van de reis niemand anders kent; jullie zitten dus vanaf het begin in hetzelfde schuitje. Des te eenvoudiger het daarom is om contacten te leggen met de andere deelnemers en wordt een single vakantie direct een stuk gemakkelijker.

Gezelliger dan alleen

In de introductie schreven we al over het laatste voordeel: samen op reis gaan is een stuk gezelliger dan wanneer je dit alleen doet. Het delen van ervaringen, het maken van herinneringen, het ondernemen van activiteiten; je zult al gauw merken dat je tijdens en na de reis veel hebt aan het feit dat je samen met een groep bent. Denk alleen al eens aan de vele indrukken die je krijgt tijdens een volle week wintersport met nieuwe mensen. Het samenzijn met anderen geldt overigens ook voor andere punten: wanneer je samen de berg af gaat of een sneeuwwandeling wilt maken is het een fijn idee dat je samen bent. Mocht er iets gebeuren op de berg dan ben je nooit alleen! Als dat nog niet genoeg redenen zijn om eens te proeven van de ervaring die single vakantie heet…

Meer inspiratie

De mooiste herftwandelingen rondom het Gardameer!

Hou jij van een avontuurlijke vakantie? Denk ook eens aan Catalonië!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!