Sneeuwschoenwandelen in Val d’Aran

Bergwandelen krijgt iets magisch wanneer je op sneeuwschoenen door een met sneeuw bedekt landschap wandelt. Met sneeuwschoenenwandelen kun je ontspannend wandelen combineren met het ontdekken van nieuwe gebieden. Het trotseren van een dikke laag sneeuw geeft het wandelen bovendien een sportief tintje.

Informatie over de verschillende routes en een kaart van het gebied zijn verkrijgbaar bij het toeristeninformatiepunt en zijn onmisbaar bij het ontdekken van deze fantastische sport. ‘Tourism of Aran’ heeft een kaart samengesteld waarop goed bewegwijzerde en veilige – zonder gevaar voor lawines – sneeuwroutes uiteengezet zijn in het meest representatieve gebied van Val d’Aran. Daarnaast wordt de Avalanche Service van de ConselhGeneraud’Aran constant geupdate met gedetailleerde informatie over de sneeuwconditie. Deze informatie wordt op de website van de Conselh geplaatst. Hierin is de website pionier in Spanje en de rest van Europa.

Ontdek op de meest veilige manier bijzondere uithoeken van het gebied met de stappen die hierboven uiteengezet zijn. Ook kun je advies vragen aan één van onze vele gespecialiseerde gidsen van de verschillende gidsenorganisaties. Deze gidsen kunnen wandelaars niet alleen voorzien van extra veiligheidsmateriaal zoals lawinezenders, stokken, sneeuwschuivers en sneeuwairbags maar kunnen ook gedetailleerde informatie geven over het gebied waarin je gaat wandelen.

 

 

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen