TEXAPORE AIR een nieuwe manier van ademen

Voor het winterseizoen 2011/2012 introduceert Jack Wolfskin de nieuwe luchtdoorlatende bescherming tegen weersinvloeden: TEXAPORE AIR.  TEXAPORE AIR vertoont dezelfde uitstekende wind-en waterdichte prestatie als andere TEXAPORE materialen, maar is bovendien luchtdoorlatend. De speciale structuur van dit materiaal produceert luchtverversing (convectie). Door het weefsel gebeurt dat voor maximaal 90 liter per vierkante meter per minuut. Dit proces is bekend als "dynamische ademenen".
Dit maakt het mogelijk om het draagcomfort dat voorheen alleen softshells hadden, beschikbaar te maken voor meer kleding! TEXAPORE AIR materialen zijn daarom ideaal voor dynamische activiteiten. Jack Wolfskin heeft twee versies ontwikkeld:

TEXAPORE AIR O2 2L is een 2-laags materiaal met een microporeuze coating (MVTR:. Min 15.000 g/m2/24 h, luchtdoorlatendheid: 0,5 l/m2/s, hydrostatische hoofd: 5000 mm).
TEXAPORE AIR O3 + 3L is een 3-laags laminaat met een geïntegreerd membraan en beschermende achterzijde. Zijn lage eigen gewicht maakt het vooral geschikt voor lichte producten (MVTR: min 30.000 g/m2/24h, luchtdoorlatendheid: 1,5 l/m2/s, hydrostatische hoofd: 5000 mm).

Beide werken volgens hetzelfde principe: de coating- en membraanstructuren zijn vergelijkbaar met een rieten dak. Dat wil zeggen, ze zijn gemaakt van ontelbare lagen van zeer fijne microfibrillen. De hiaten of poriën tussen de microfibrillen laten warme, vochtige lucht naar buiten ontsnappen en koele, frisse lucht binnenkomen. Toch zijn beide stoffen volledig water- en winddicht.
Het dons wordt beschermd door de waterdichte TEXAPORE AIR, maar is nog steeds in staat om te "ademen" dankzij uitstekende luchtdoorlaatbaarheid. Vocht wordt snel afgevoerd naar buiten via dit luchtverversingsproces (convectie) en haar isolerende werking.
Dit unieke symbiotische materiaal heeft geresulteerd in de nieuwe alpine Broad Peak XT Jacket (RRP in Duitsland: € 499,95) met een ultra-lichte technische dubbele wand (1020 g / maat L). TEXAPORE AIR O3 + 3L wordt hierbij gebruikt als de belangrijkste stof op de buitenmantel. Zones onderhevig aan bijzondere slijtage - de schouders, mouwen en heupen / taille zijn versterkt met een 3-laags TEXAPORE Taslan 3L laminaat.

De windbestendige binnenste jas heeft een 90/10 performance (fill power: 700 CUIN). Kinetic stretch fleece inserts biedt ook veel draagcomfort onder de armen. Verdere details zijn onder andere: lichtgewicht, waterbestendig, ritssluitingen, twee borstzakken, mouwzak, ritssluitingen voor extra ventilatie, een verstelbare capuchon en offset ritssluiting. Dit rekent af met het probleem van meerdere ritsen tot aan de hals, waardoor opeenhoping ontstaat.

De Ascent Jacket Men is de goedkopere tegenhanger van de Broad Peak XT (RRP in Duitsland: € 299,95). Een gewicht van slechts 900g/size L. TEXAPORE AIR O2 + MINIRIP 2L wordt gebruikt als de belangrijkste buitenstof. De Ascent Jacket Men heeft ook een 90/10 high performance (fill power: 700 CUIN). Er is ook MICROGUARD MAXLOFT premium kwaliteit interlining in de schouders en capuchon om extra isolatie te bieden.
Gewichtsbesparing, waterbestendig ritsen, een ultra lichte verstelbare capuchon, twee borstzakken en de offset ritssluiting zijn slechts enkele van de extra functies.

Meer inspiratie

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?