deuter aircontact

Tips voor een optimale uitrusting op je trektocht

Lange afstandswandelingen en trektochten zijn populairder dan ooit! Wie regelmatig gaat wandelen in de bergen weet het maar al te best: de bergen brengen je tot rust. Maar naast fysieke en emotionele eisen, vergen trektochten ook veel planning en geschikt materiaal. Om het jou gemakkelijker te maken, deelt rugzakexpert deuter alle tips voor jouw uitrusting.

Uitrusting voor een trektocht

Vanzelfsprekend heb je een goede rugzak, ademende outfits en stevige wandelschoenen met goed profiel nodig. In de rugzak kan je de rest van je uitrusting meenemen. Wát je hierin stopt, is afhankelijk van de tocht die je gaat maken. Onderzoek zelf wat je nodig hebt, maar voor het gemak vind je hier heel wat handige paklijsten!

deuter aircontact

Fit genoeg voor een trektocht?

Wandelen in de bergen is een stuk anders dan wandelen op het platteland/asfalt. Daarom is het goed om van tevoren te beginnen met trainen en je te verdiepen in bergwandeltechnieken. 

Een belangrijk element wat hierbij kan helpen is het dragen van een rugzak. Naast het opbergen van diverse spullen, brengt het dragen van een rugzak veel voordelen met zich mee. Het verbetert je houding en kan rugklachten of blessures voorkomen.

Een getraind persoon kan gedurende een langere periode maximaal 20-25% van zijn lichaamsgewicht dragen. Let wel op hoe je je rugzak afstelt! Op moeilijk terrein (bergachtige gebieden, steile paden) moet het zwaartepunt van de rugzak wat lager liggen en dus dichter bij het zwaartepunt van het lichaam. Op deze manier trekt de rugzak niet naar achteren en voorkom je onnodige inspanning en vermoeidheid.

Onze laatste tip? Ga een keer trainen met een volledig ingepakte rugzak en voel hoe dit loopt. Bevalt het niet helemaal, dan kun je nu nog iets aanpassen. 

deuter aircontact

Ben je nog op zoek naar een goede rugzak? deuter has got your back!

Hecht je veel waarde aan een lichtgewicht en optimaal draagcomfort? Kies dan een rugzak uit de Aircontact series! Overal ter wereld heeft de deuter Aircontact zich al bewezen tijdens meerdaagse trektochten. En nu is deze onverwoestbare trekkingrugzak nóg lichter, zonder iets in te leveren op het buitengewone draagcomfort. Het motto van deze serie is niet voor niets: ‘Zwaar bepakt, licht belast’!

Ook de grotere modellen van de Futura zijn geschikt voor een meerdaagse trektocht. Deze rugzakken zijn comfortabel, duurzaam en bieden het beste draagcomfort met optimale ventilatie. Het Aircomfort mesh rugsysteem zorgt voor minder belasting van de bloedsomloop en dus voor meer uithoudingsvermogen!

Meer inspiratie

Merk: 

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.