Uitgeprobeerd-Je loopt zo weg op de Mammut comfort low GTX

Deze zomer staat er geen bergvakantie, maar een wandeltrektocht in Noord Brabant en België op het programma. Een lichte wandelschoen is voldoende. Met als belangrijkste eis genoeg demping en stabiliteit, ook als je met 13 kilo rugzak loopt.

De Mammut Comfort Low GTX, belooft nu juist dat, en meer. Een lichtgewicht schoen, met de nieuwe Gore-Tex Surround-technologie, die ademend vermogen in zowel het bovenwerk als in de zool biedt. 

Dat laatste is nieuw en zorgt ervoor dat zweet nu ook via de zool wordt afgevoerd, terwijl water en modder van buiten niet door de zool naar binnen kunnen. De schoen biedt daarnaast demping, extra ondersteuning bij het afwikkelen en extra verstevigingen voor stabiliteit.

Ik heb een paar weken om te merken of al dit alles ook voor mij en mijn voeten zo werkt. Het allereerste wat mij opvalt bij het inlopen van de schoenen is dat dat nauwelijks nodig is. Deze schoenen zitten zo goed en zo comfortabel dat ik geen moment enige vorm van last, schuring of beginnende blaren ervaar. De demping en  vering zijn goed en mijn hiel voelt stabiel.

Inlopen wordt dan ook al heel snel een 15 kilometer wandeltocht. Ook tijdens het wandelen met bagage ondersteunen de schoenen mij genoeg. Sterker nog, door de vering van de schoen lijkt zelfs aan het eind van een dagtocht het gewicht van de rugzak minder zwaar te wegen.

Het testen van het 30% meer ademend vermogen van de Comfort GTX is lastiger. Bij dagen met heel veel regen hield de schoen mijn voeten droog. En bij de warme tot zeer warme dagen had ik wel erg warme voeten, maar geen transpirerende voeten. Goed voor mij, goed voor de tentgenoot! De Mammut Comfort low GTX heeft voor mijn voeten alles waargemaakt wat ze beloofd heeft.

Meer inspiratie

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?