Vakantie in de Alpen: de Karnische Hoogteweg in Oostenrijk

Wandelen langs de frontlijn over de Weg van de Vrede
Een gouden tip voor de bergwandelaars is de Karnische Hoogteweg. Honderdtwintig kilometer langs de grens Oostenrijk-Italië in tien etappes over het pad met het magische getal 403. De Karnischer Höhenweg is niet zomaar een trekking uit een vakantiefolder, het is een excursie langs alle facetten van de bergen, alpien, cultureel en historisch.

De route is vrijwel identiek met de frontlijn van de Eerste Wereldoorlog. De loopgraven en kazematten zijn nog overal aanwezig en toegankelijk.

De Karnische Hoogteweg verruimt de blik, soldatenkerkhofjes, maar evengoed de vrolijke spraakverwarring in de berghutten aan beide kanten van de grens en de gezamenlijke verwondering over de rijkdom van de natuur. Een Pieterpad van het hoogste niveau, tegelijk geotrail en ecotrip.

De structuur van de toer is zo flexibel dat de creatieve bergwandelaar het programma voortdurend aan zijn eigen wensen kan aanpassen. De gunstigste start- en eindpunten zijn Sillian en Hermagor, rechtstreeks met elkaar verbonden door trein en bus.

Tochten
Uitgebreide informatie over de Karnischer Höhenweg zie de website karnische-alpen.com.

In 2019 liepen we de Karnische Hohenweg nog eens. Daarover lees je hier meer

PublicatiesBergen Magazine 1, 2007

 

 

 

 

 

 

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen