Veilig op wandelvakantie

Een actieve wandelvakantie brengt je even helemaal tot rust. Je hoofd raakt weer leeg zodra je door de bergachtige gebieden loopt en geniet van het bijzondere uitzicht. Heb je een vakantie in het buitenland voor de boeg, dan moet je van tevoren goed checken of de auto er klaar voor is. Want zeker in de wintermaanden kun je onderweg voor grote uitdagingen komen te staan.

Met de auto op weg

De berggebieden van landen als Oostenrijk of Duitsland zijn een perfecte vakantiebestemming voor echte wandelliefhebbers. Het wisselende landschap en de sfeervolle dorpjes hebben dan ook een grote aantrekkingskracht op toeristen van over de hele wereld. De mooiste wandelroutes starten vaak vanuit afgelegen plaatsen die alleen met de auto goed te bereiken zijn. Voor zo'n actieve vakantie is het dan ook verstandig om met de auto naar de bestemming af te reizen. Zo weet je zeker dat je de routes kunt lopen die je op voorhand hebt uitgezocht. En het is natuurlijk erg prettig om na een lange wandeling gewoon in de auto te stappen en ontspannen terug te rijden naar je vakantiehuisje.

Genieten van een winters landschap

De natuur in bergachtige gebieden is elk seizoen weer anders. In de zomer geniet je van begroeide bergen en groene vlaktes, terwijl in de winter alles bedekt is met een frisse laag sneeuw. Juist als je in de winterperiode gaat wandelen, moet je goed voorbereid zijn. Natuurlijk zorg je naast goede wandelschoenen voor warme kleding. Maar je mag niet vergeten om aandacht te besteden  aan de auto. Want het is in dit seizoen soms erg lastig om op je bestemming te komen. De vaak smalle wegen zijn bedekt met een laagje ijs of sneeuw. En ook modder kan de reis behoorlijk bemoeilijken. Bereid je de auto goed voor dan voorkom je dat je in de problemen komt.

Maak uw auto winterklaar

Op vakantie wil je niet op een verlaten weg vast komen te zitten. Het is daarom essentieel dat je goede sneeuwkettingen bij je hebt voor het geval de weg onbegaanbaar is. Het gladde wegdek ben je de baas door goede winterbanden van Tirendo onder de auto te monteren. Door het grove bandenprofiel heb je voldoende grip zodat de auto niet gaat slippen. Hierdoor rijd je een stuk veiliger en bereik je de mooiste wandelroutes zonder ongelukken. Zo kun je gewoon genieten van je actieve wandelvakantie!

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen