wintersport murau steiermark oostenrijk

Wintermagie in belevenisregio Murau

Beleef de winter op zijn best in de regio Murau, gelegen aan de zuidkant van de Tauern. Deze regio zal je verrassen, wat voor wintervakantie je ook zoekt. 

Omringd door het adembenemende panorama van de Tauern, is regio Murau een van de meest indrukwekkende locaties van Oostenrijk. Hier vind je maar liefst zeven skigebieden, waarvan sommige een internationaal erkend kwaliteitskeurmerk dragen. Via de allernieuwste gondels en liften kom je comfortabel tot hoogtes van 2.200 meter. Ook voor kinderen valt er genoeg te beleven in deze skigebieden die ook voor gezinnen geschikt zijn. 

Over de bergen én door het dal

De combinatie van hoog-alpien terrein en lieflijke valleien maakt regio Murau geschikt voor wintersporters in alle soorten en maten. Zo kunnen langlaufers hun hart ophalen bij de 170 kilometer aan loipes door de besneeuwde berggebieden met vergezichten. Bijvoorbeeld tijdens tochten over bekroonde loipes zoals de Höhenloipe am Prebersee of de verlichte Weirerteich-loipe, waar je ’s nachts een tocht kunt maken onder de sterren. Voor skiërs en liefhebbers van sneeuwschoenwandelingen is er een gevarieerd aanbod. Van gemakkelijke routes voor beginners tot ambitieuze sportieve tochten voor gevorderden: het routenetwerk biedt talloze mogelijkheden. Ontdek een winterwonderland ver weg van
de mensenmassa’s.Deze regio zal je verrassen, wat voor wintervakantie je ook zoekt. lijkheden. Ontdek een winterwonderland ver weg van de mensenmassa’s.

Er zijn ook talloze rodel- en sleemogelijkheden in regio Murau. Zo kun je bij BERGaufRODELN bij de Zirbitzkogel niet omlaag, maar juist omhoog sleeën. Ben je juist wat meer van de ijspret? In de regio Murau vind je meerdere goed aangelegde schaatsbanen, met natuurijs of kunstijs op de banen van het ICE-park. Ook kun je hier terecht voor een potje curling. De gastvrijheid van de Steiermark en het brede culinaire aanbod in de gezellige berghutten, herbergen en restaurants maken een wintervakantie in regio Murau helemaal af.

Tip: de nieuwen gondelbaan bij Grebenzen

In 2022 opende de Grebenzen10, een nieuwe kabelbaan in het skigebied Grebenzen die 2000 mensen per uur kan vervoeren. In acht minuten sta je van het dal boven bij het Grebenzenhaus.

Meer weten?

Erlebnisregion Murau
 

Meer inspiratie

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past