Zillertal Arena. Foto Henning Leweke

Zillertal Arena is meer dan boarden alleen

Zillertal Arena. Foto Henning LewekeHet Oostenrijkse Zillertal Arena ligt deze maanden weer vol met sneeuw. Het bij Nederlanders populaire skigebied springt hier op in en maakt optimaal gebruik van de winter. Jeroen van Wieringen geeft vijf redenen om het gebied zelf te bezoeken.

Skigebied
In totaal 166 kilometer aan pistes, waarvan 114 kilometer rood. Maar liefst 8 skischolen en de mogelijkheid om bijna 83.000 mensen per uur naar Gerlos te vervoeren. Het zijn slechts enkele feiten over het skigebied van Zillertal Arena, waar de afgelopen tien jaar een slordige 54 miljoen euro is geïnvesteerd in de verbetering van het gebied. Gerlos is overigens in de zomer ook een prima vakantieplek. Je kunt er dan onder meer raften, mountainbiken en zeilen.Zillertal Arena. Foto Henning Leweke

Party!
Zillertal Arena barst van de evenementen in de wintermaanden. Zo begint op 11 februari het event Gloryfy Bastards: Go big, or go home! Vanuit de hele wereld komen professionele freestylers naar de regio om zich van hun beste kant te laten zien. Meer dan drieduizend bezoekers zullen daarvan getuige zijn, zo is de verwachting. Onder de deelnemers is ook een Nederlander, de 25-jarige Joy Geenen uit Valkenswaard.

Rodelen
Zodra de weersomstandigheden het toelaten, moet er natuurlijk ook gerodeld worden. En waar kan dat beter dan op de Hainzenberg? Daar bevindt zich de langste baan van het Zillertal: maar liefst 7 kilometer kun je ervan genieten. Ook ’s avonds, want de baan is verlicht.

Zillertal Arena. Foto JorkshireOntspanning
De hotels en apparte­men­ten in Zillertal Arena zijn er in alle soorten en maten. Wie wil, kan kiezen voor het duurdere segment, inclusief (privé)sauna’s en zwembaden. Wie met wat minder genoegen neemt, kiest voor een appartementje waarbij je zelf je eten kunt klaarmaken en daarna op je eigen balkon van het uitzicht kunt genieten.

Wandelen
Een kleine vooruitblik op de zomer, want Zillertal Arena is in dat jaargetijde ook een prachtig gebied om te ontdekken. Trek goede wandel­schoenen aan en vermaak je een of meerdere dagen op de bergen. Het gebied is met sneeuw mooi, maar zeker ook zonder sneeuw.

Praktische info

  • De officiële website is: www.zillertalarena.at. Daar vind je ook informatie in het Nederlands
  • Op de website vind je ook routebeschrijvingen voor de auto, bus en trein. Vanaf Utrecht is het ongeveer 950 kilometer rijden naar Zillertal Arena.

Auteur: Jeroen van Wieringen
Bron: metronieuws.nl/reizen

Meer inspiratie

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past