Cantabrisch gebergte

Picos d'Europa foto: golis

Cantabrisch gebergte

 golisHet Cantabrisch Gebergte (in het Spaans: Cordillera Cantábrica) is een gebergte van ongeveer 300km lang in het noordwesten van Spanje. Het strekt zich uit van het oosten van Galicië tot het westen van de Pyreneeën (en deels door Baskenland). Het gebied is bekend vanwege de goede wandel- en klimmogelijkheden. Er zijn ook plaatsen waar men 's winters kan skiën: Alto Campoo, Valgrande-Pajares en Manzaneda.

De hoogste berg in het Cantabrisch gebergte is Torre Cerredo (2648 m), gelegen in de Picos de Europa, op de grens van Asturië, Cantabrië en León.

 

bron: wikipedia

Bergwandelen Picos de Europa
Reportage - 11 okt 2021

Het is een van mooiste bergwandelingen in Europa: El Anillo de Picos in de Spaanse regio Asturias, langs de hoogste toppen van het Cantabrisch Gebergte.

Reportage - 4 dec 2015

Van oudsher is Cantabrië een stopplek voor pelgrims en handelaars. De mensen leven er – buiten de hoofdstad Santander – veelal traditioneel.

Reportage - 6 dec 2014

Ook in Spanje zijn veel skigebieden te vinden. Hier vind je de belangrijkste skigebieden in Spanje op een rijtje. Soms met uitzicht op palmbomen.

cantabrisch gebergte
Nieuws - 13 aug 2013

In het noordwesten van Spanje ligt het Cantabrisch gebergte. Bekend om de ruige kalkrotsen, met grillige pieken, groene dalen en diepe kloven.

Trektocht in Picos de Europa. Tekst en foto's Karin Anema
Reportage - 1 mrt 2013

De Picos de Europa zijn vooral ruig. Het hoogste kalksteenmassief in het Cantabrisch gebergte in Spanje heeft alle ingrediënten voor een avontuur.

By Pelayo Alonso Huerta (Own work) [CC BY-SA 4.0-3.0-2.5-2.0-1.0] via Wikimedia Commons
Wandelroute - 13 aug 2011

Deze tocht van 21km lang loopt door een ruig rotslandschap. Af en toe leidt het pad door kleine tunnels uitgehakt in de rots en over hangbruggen.

Nieuws - 24 jan 2011

Goed nieuws: de berenpopulatie in het Cantabrisch gebergte is toegenomen, het aantal bruine beren is de laatste 15 jaar verdubbeld naar circa 200 exemplaren. Dit blijkt uit de laatste gegevens van de Universidad de Oviedo.

Reisverhaal - 1 nov 2010

Verleden jaar vertrok ik samen met de familie naar Spanje. Ik wilde de beklimming doen van de “Monte Perdido” vanuit Spanje. De gids was via internet aangesproken en op 19 juli 2009 wilde ik op de top staan. Men had mij ook verteld dat ik onderweg heel veel dieren zou kunnen zien. Steenbokken, marmotten, gemzen ... Allezins de moeite waard om mijn fototoestel mee te nemen.

Abonneren op Cantabrisch gebergte