De lichtste softshell ter wereld van Bergans of Norway

Het Active Light Jacket van Bergans of Norway is verbazingwekkend dun, licht en uiterst klein in pakvolume. Toch beschikt het over alle eigenschappen van een echte softshell: winddicht en waterafstotend, met een gewicht van slechts 250 gram (heren L) resp. een ongelofelijke 195 gram (dames S). In de rugzak neemt het jack amper het gewicht en het volume van een groot tablet chocolade in. Geen wonder dat de Noren dit jack ook graag als lichtste softshell ter wereld bestempelen.

Het Active Light Jacket richt zich tot de actieve sporter, die op training, op de fiets of op het water nood heeft aan een bijzonder lichte weerbestendige jas. De ventilatieopening uit mesh op de rug zorgt voor extra ventilatie. Ondanks het lichte gewicht van het jack is het draagcomfort gegarandeerd dankzij elementen als een trekkoord aan de zoom of een met zacht microfleece gevoerde kinbescherming. Ook het ademend vermogen en het daaruit resulterende aangename binnenklimaat dragen hier eveneens aan bij.

Voor de zomer van 2011 presenteert Bergans of Norway zijn populaire Active Light Jacket in nieuwe frisse kleuren. Zo wordt ongelofelijk lichte, maar functionele jack nog aantrekkelijker voor een nog grotere doelgroep.

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?