De Makra Familiy van Hanwag

Goed nieuws, HANWAG breidt zijn Makra-familie uit. Met drie nieuwe modellen is er nu voor iedere activiteit in het alpengebied een passende Makra: van veeleisende wandeltochten tot alpine-toeren met via ferrata’s. Wat hebben al deze modellen gemeen? De unieke Makra-pasvorm!

Dankzij de zogenaamde ‘Makra-fit’ omsluit de schoen de voet zodanig goed dat er een uitstekende krachtoverdracht plaatsvindt. Schoen en voet vormen daarmee vanaf de tenen tot aan de hiel een eenheid, die zorgt voor stabiliteit op ruig terrein en voelbare precisie op rotsen. En dat allemaal duurzaam gemaakt in Europa.

Meer weten over de Makra-familie en de productie die 100% Made in Europe is? Hier lees je meer! 

De Makra Pro GTX, de schoen voor veeleisend terrein

De Makra Pro GTX is een technische schoen, geschikt voor zowel veeleisende bergtochten en gletserpassages, als voor makkelijkere hoog- of rotstouren in de zomer. Deze schoen is een verdere ontwikkeling van de Makra Combi. Kenmerkend voor deze Makra is de speciale 2-zone veterbinding met een mechanische klemhaak, die ervoor zorgt dat je hiel vaster in de schoen zit. De nieuwe zoolconstructie combineert een uitstekende demping bij de hiel met uiterste precisie in de voorvoet en is geschikt voor het bevestigen van stijgijzers.

De Makra Pro Low GTX, de ideale aanloopschoen

De Makra Pro Low GTX is een lage flexibele maar robuuste en aanloopschoen voor veeleisend terrein. De multifunctionele schoen heeft veel technische bijzonderheden, zoals de lichte maar zeer stabiele tussenzool (vervaardigd uit polyurethaan (PU) en ethyleen vinyl acetaat (EVA)). Deze zorgt voor uitstekende demping in de zool en precisie bij het neerzetten van de voet. En ook hier zorgt de geoptimaliseerde Ghilly-veterbinding – een kenmerk van de Makra-familie – voor goed houvast in de schoen.

De Makra Trek GTX 

Wie een geschikte schoen zoekt voor moeilijke bergwandelingen tot ongeveer 3000 m hoogte, maakt met de Makra Trek GTX een goede en sportieve keus. Deze schoen heeft alle technische hoogstandjes van de eerdere modellen nu gecombineerd met een nieuw kleurrijk en sportief design. De Trek biedt perfecte demping en goede grip door de Vibram Integral Light -zool. De speciale Trek-leest is toegespitst op het toepassingsgebied van deze Makra.

Makra Light, speciaal voor via ferrata’s

De Makra Light is heel geschikt voor de liefhebber van via ferrata’s. Dit beproefde model draagt je veilig over de ijzeren pinnen, laddersporten en rotsranden. Hoe? De vetersluiting reikt tot aan de tenen en geeft de voet zo een betrouwbare houvast. En zijn schachthoogte is flexibel genoeg voor een optimale afzet van de voet maar tegelijk ook stabiel genoeg voor zware afdalingen. Daarnaast geeft de Vibram Makra loopzool uitstekende grip.

Meer inspiratie

Uitrusting: 

Merk: 

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?