Mammut Sphere Eigerjoch slaapzak

Mammut Sphere Eigerjoch slaapzak: voor een comfortabel bivak

Wie wel eens in de kou bivakkeert weet het: zodra je eenmaal in je slaapzak ligt en je warme kleren uit hebt, wil er je er liever niet meer uit. Maar als je de slaap niet kunt vatten, dan is even een boek lezen er niet bij zonder direct weer een warme jas aan te moeten trekken. Mammut maakt aan die taferelen een einde met de nieuwe Sphere Eigerjoch slaapzak, waarin je je donsjas gewoon lekker aanhoudt en je armen en voeten kunt uitsteken, voor de meest comfortabele bivak ooit.

Veel bewegingsvrijheid

De Sphere Eigerjoch, die onderdeel uitmaakt van Mammut’s Eiger Extreme topcollectie, is speciaal ontwikkeld voor mensen die in allerlei omstandigheden moeten of willen bivakkeren en dat zo vaak doen, dat extra comfort geen overbodige luxe is. Wat de Mammut Sphere Eigerjoch speciaal maakt is de bijzondere bewegingsvrijheid die de slaapzak biedt. De ritsen bij de armen en voeten maken het mogelijk te lopen met de slaapzak aan of om nog even wat water te koken voor een lekkere kop thee voor het slapengaan. Dat maakt bivakkeren een stuk aangenamer en dwingt je niet te gaan slapen zodra de nachtkou je naar je slaapzak doet verlangen. De extra ritsen zorgen overigens niet voor warmteverlies, omdat ze allemaal geïsoleerd zijn met een dons-gevulde tochtstrook.

Extreem lichte slaapzak

Daarnaast is de Sphere Eigerjoch slaapzak één van de lichtste in zijn soort. Met een comforttemperatuur van -4 graden Celsius en een gewicht van slechts 680 gram is hij een onmisbare metgezel op al je meerdaagse tochten. Het extreem lichte gewicht komt deels voort uit de verminderde donsvulling rond het bovenlichaam. Mammut gaat er waarschijnlijk terecht vanuit dat je op een meerdaagse bivaktocht altijd een donsjas of vergelijkbaar warme kleding meeneemt. De combinatie van de Sphere Eigerjoch slaapzak en een donsjas, bijvoorbeeld de Mammut Eicherjoch Jacket, zorgt voor voldoende warmte en bespaart tegelijkertijd het zinloze gewicht van een jas die ’s nachts in je rugzak niets doet.

Technische features

De Mammut Sphere Eigerjoch is gemaakt van 100% polyamide gevuld met hoogwaardig 800 cuin ganzendons volgens de Responsible Down Standard. De isolatiebanen zijn niet recht, maar in een golvend patroon gestikt om zo min mogelijk warmte te verliezen. De comforttemperatuur van de slaapzak in combinatie met de Mammut Eicherjoch of Biwak Jacket is -4 graden en de limiettemperatuur is -7. Alle ritsen zijn 2-way, zowel van binnen als van buiten open te maken en voorzien van een tochtstrook. De capuchon is stevig aan te trekken en zorgt voor optimaal zicht. De slaapzak is voorzien van een binnenzak voor je waardevolle spullen.

Voor meer informatie, klik hier.

Foto: Mammut

Meer inspiratie

Uitrusting: 

Merk: 

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?