komoot

Zo vind je de favoriete paden van de locals

Als je een nieuw gebied bezoekt ligt het vaak niet voor de hand waar je goed outdooradvies kunt vinden. Er is een grote kans dat de routes die in je wandelgids staan zodra de zon schijnt overspoeld worden met wandelaars. En zomaar de weilanden in lopen — met je kapmes in de hand — brengt je waarschijnlijk ook niet over de mooiste routes. Maar hoe vind je dan nieuwe plekken die het ontdekken waard zijn? Daar heb je de input van lokale experts voor nodig: mensen die de drukke paden uit je boekje weten te vermijden. Maar hoe kom je de favoriete plekken van deze experts op het spoor?

Dat is waar komoot van pas komt, een routeplanner en navigatie- app, die speciaal ontworpen is voor buitensporten. Als gratis download voor Android en iOS-apparaten, komt komoot met een hele reeks handige features die je helpen bij al je toekomstige wandelingen, inclusief online kaarten en turn-by-turn spraaknavigatie. Komoot is daarnaast ook een platform waar lokale kenners hun favoriete plekken in de regio kunnen delen met de rest van de wereld. Met zo’n 10 miljoen gepassioneerde outdoorliefhebbers op komoot, zit de app vol verborgen pareltjes in elke uithoek van Nederland, van geheime trails in je favoriete nationale park, tot de beste plekken om een ijsje te kopen tijdens je strandwandeling.

Deze verborgen pareltjes — Highlights genaamd — zijn gecreëerd voor en door de community en zijn persoonlijke aanbevelingen waarop je kunt vertrouwen. Herkenbaar aan de rode stippen in de planner kun je ze eenvoudig en snel aan je route toevoegen. Je kunt ook kant-en-klare routes bekijken die je naar deze plekken leiden — zodat je meteen van start kunt gaan. Highlights bevatten ook realistische, representatieve foto’s van de plekken waar het om gaat (we doen niet aan retoucheren), en nuttige tips van de personen die je zijn voorgegaan. Zo kun je makkelijker bepalen of zo’n plek voor jou de moeite waard is — en weet je precies wat je mee moet nemen om er optimaal van te kunnen genieten.

Meer inspiratie

Uitrusting: 

Merk: 

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen