Deuter Slim Line

Zware lasten worden licht gedragen Deuter Slim Line collectie

Normaal gesproken zijn standaard rugzakken afgestemd op de bouw van het mannenlichaam. Omdat vrouwen een andere lichaamsbouw hebben, zijn veel van deze rugzakken fundamenteel oncomfortabel voor ze. Daarom ontwikkelde Deuter een speciale SL (Slim Line) collectie: rugzakken die geheel zijn ontworpen naar de anatomie van de vrouw.

Rugzakken speciaal voor dames 

Jaren van research, testen en doorontwikkeling gingen eraan vooraf om tot de perfecte serie te komen. Tegenwoordig biedt Deuter vol trots ‘s werelds breedste assortiment in goed passende damesrugzakken. De anatomie van vrouwen verschilt behoorlijk van die van mannen. Zo hebben vrouwen gemiddeld een kortere rug, smallere, iets aflopende schouders, bredere heupen en rondere vormen dan mannen. Vrouwvriendelijke rugzakken ontwikkelen is dus zeker geen kwestie van simpelweg het uiterlijk veranderen. Het grappige is dat Deuter daar zelf pas achter kwam toen ze een vrouwspecifieke rugzakkenserie wilde ontwikkelen.

In 2005 had Deuter al enkele S en SL- versies van sommige rugzakken in de collectie. Ze waren aangepast aan een kortere, smallere anatomie: van het Aircontact rugsysteem tot de heupband en de schouderbanden. Maar Deuter wilde meer: een complete rugzakkenserie voor vrouwen. Per slot van rekening heeft Deuter een indrukwekkende traditie als het gaat om vrouwelijke uitrusting.

De Damen Tauern Rugzak, een damesversie van de Tauern, werd al in 1959 geïntroduceerd! Jarenlange research en ontwikkeling hebben uiteindelijk tot de perfecte lijn geleid. Sinds 2006 zijn de vrouwelijke experts van Deuter bij hun outdoor activiteiten voortdurend in de weer met de verbetering van de pasvorm en het gebruiksgemak van de Women's Fit producten van Deuter.

Naast de functionaliteit is het voor dames natuurlijk ook belangrijk hoe de rugzak eruit ziet qua design en kleurstelling, het oog wil immers ook wat. Al deze wensen zijn verwerkt in een complete Deuter Slim Line collectie voor dames. De Deuter SL modellen zijn makkelijk te herkennen aan de gele bloem.  

Meer inspiratie

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen