Home » Vakantietip
bergwandelen watersport italie

4x bergwandelen in Italië met uitzicht op de kust/water

Italië is altijd prachtig, zeker als bergwandelaar. De hoge bergen of de mooie meren of zee; de verschillen in uitzicht kunnen menig wandelaar bekoren. Bergen en water kunnen echter ook heel goed gecombineerd worden, zodat je van beide werelden kan genieten. Dit zijn vier gebieden in Italië waarbij je kan genieten van (hoge) bergen en azuurblauw water. 

Monte Baldo

Als je in de buurt van het Gardameer bent geweest is er een grote kans dat je de Monte Baldo kent en misschien heb je er al uitgebreid gewandeld. Toch noemen we deze bergketen nog even, want met zijn indrukwekkende kloven, kale rotsen en voortdurend uitzicht op het Gardameer, is ‘ie het noemen waard. Samen met de bergweides en het uitzicht op de vlaktes van Veneto, heb je een gouden wandeling te pakken. De route Sentiero del Ventrar beslaat ongeveer 5 kilometer en duurt 2 uur. 

Monte Brione

We blijven even bij het Gardameer: dit is een korte, maar indrukwekkende wandeling. Het puntje van de route Sentiero della Place (door de Dolomieten) voert naar de Monte Brione aan de noordkant van het meer. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht op omringende dorpen, zoals Riva del Garda en Nago-Torbole.  De route beslaat ongeveer een uur en duurt een uur en drie kwartier. 

Molise

We gaan van Noord-Italië naar Zuid-Italië, naar de jongste regio: Molise. Deze regio grenst aan Abruzzo, Lazio, Campania, Puglia en de Adriatische zee. In het ongerepte gebied liggen veel bergen en heuvels, die langzaam dalen naar de Adriatische kust. Er zijn goed aangelegde paden, zodat je al je aandacht aan het omringende landschap kunt geven. Tip: probeer de route Eremo di San Michele a Foce. Deze route voert over de bergen en geeft een prachtig uitzicht op de Adriatische kust. 

Cinque Terre

Als laatste: een bergwandeling bij de Ligurische kust in de omgeving van Cinque Terre. Je wandelt langs steile kustwanden met wijngaarden, rotsen waarboven bossen liggen. De meeste paden geven uitzicht op de Ligurische zee. Tijdens de route Sentiero Azzurro kom je langs vijf beroemde dorpen, die veel toeristen herbergen. Op de wandelpaden zijn echter vrij weinig mensen, dus als wandelaar kun je daar al je enthousiasme kwijt. De meeste paden stijgen en dalen veel, dus houd hier rekening mee als je deze wandeling in een warme periode doet. Neem ook stevige bergschoenen mee, want als je op slippers aankomt in dit gebied, bestaat de kans dat je een boete krijgt. 

Relaxen op het water!

Mocht je na het wandelen behoefte hebben aan afkoeling; je kunt een boot huren en even het water op gaan. Laat je voeten even lekker afkoelen in het koude water. Langs de oevers van de Italiaanse meren en langs de kust kun je op veel verschillende plekken een motorboot huren, in alle soorten en maten. Extra leuk: vanaf het water zie je de bergen, kliffen en rotswanden op een hele andere manier. 

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?