Home » Vakantietip
voorbereiding voor vakantie

Bergwandelen? Bespaar niet op deze drie zaken!

Het zijn dure tijden, iets wat niet te ontkennen valt. Iedere rekening lijkt wel duurder te worden en ook de prijzen in de supermarkt zijn nog steeds behoorlijk aan het stijgen. Toch moet er ook ruimte voor ontspanning en plezier blijven. Voor veel mensen is wandelen een zeer fijne manier van ontspannen. Het mooie aan deze hobby is ook nog een keer dat het niet heel duur is, je hebt er niet heel veel voor nodig. Toch is het wel aan te raden om in een aantal zaken te investeren waar het gaat om bergwandelen. Welke dat zijn? Lees snel verder.

De basis

Wandelen in de bergen doe je natuurlijk niet op blote voeten, hier heb je echt wandelschoenen voor nodig. Ga hierbij niet voor een paar goedkope schoenen, maar verdiep je echt in de schoenen die passen bij jou en je voorkeuren. Of het echt stijlvolle schoenen zijn? Dat vaak niet, maar daar let geen wandelaar op. Bij wandelschoenen voor de bergen is het goed om te gaan voor stevige schoenen die genoeg comfort bieden en tevens sterke zolen hebben. Mocht je dan een keer in een flinke prikkel stappen, dan heb je niet meteen een wond onder je voet. Loop ze daarnaast vooraf goed in, zelfs de beste schoenen leveren tijdens de eerste wandelingen soms blaren op. 

Weer de zon

De zon heb je natuurlijk tijdens een lekkere bergwandeling (hopelijk) lekker op je bol. Maar in de bergen kan de zon flink schijnen. Ga dan ook niet voor de eerste de beste zonnebrand maar ga echt voor de beste zonnebrandcrème die er op dat moment op de markt is. Dit zorgt ervoor dat je volop beschermd bent, en ook wanneer het zweten is begonnen jij nog steeds voorzien bent van een goede UV-factor. 

Verblijf

Ga je meerdere dagen op een bergwandeltocht? Supergaaf! Maar realiseer je wel dat dit van grote impact is op je lichaam. Ga dan ook zorgvuldig om met de keuze voor je verblijf. Ga voor een hotel, pension of appartement wat genoeg comfort biedt om de nacht door te brengen en je van een volwaardige maaltijd te voorzien. Dit zijn namelijk de basisvoorwaarden om een intensieve uitdaging, zoals een bergwandeling is, aan te kunnen gaan. 

Kortom, bergwandelen is van zichzelf een vrij voordelige hobby waar je wel maximaal plezier uit kunt halen. Beknibbel echter niet op alles wat er bij deze hobby komt kijken, want goedkoop is hierbij lang niet altijd duurkoop. Veel plezier!
 

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Lees hier welk biertje het beste bij jou past