Home » Vakantietip
vakantie in montafon oostenrijk

Bergzomer in Montafon, een zomer vol persoonlijke momenten

De plaats waar het Verwall-, Silvretta- en Rätikonmassief elkaar ontmoeten, is een hele bijzondere plek. Dit dal in het zuiden van Vorarlberg is net zo veelzijdig als de bergketens die het zo schilderachtig omlijsten. Hier worden verlangens vervuld, geschiedenis geschreven en persoonlijke ontmoetingen omgezet in blijvende herinneringen. Alles wat je bij ons in Montafon beleeft, past bij onze bergen. En bij ons. Omdat het authentiek is. En omdat het persoonlijk is.

De bergzomer in Montafon betovert je op zijn geheel eigen, bijzondere manier. Ontdek tijdens een wandeling langs de Gargellner Fenster de kracht van de natuur in al haar facetten en neem een kijkje in de verborgen ziel van het hoogst gelegen bergdorp in Montafon. Of laat je betoveren door de lama’s van llamero (herder) Horst. Deze zachtmoedige dieren laten je alle tijd vergeten. Het enige wat telt is het hier en het nu: jouw persoonlijke momenten in Montafon.

Gargellner Fenster

Tijdens een aantrekkelijke wandelroute langs almhutjes (Maisäß genaamd) maak je kennis met de geschiedenis van Gargellen. Daarbij krijg je ook de tijd om diep in te ademen, om de kracht van de natuur te voelen. De Gargellner Fenster zijn bij veel mensen al bekend vanwege een uniek geologisch fenomeen in de vorm van afzonderlijke, lichte lagen kalkrots die dwars door het oergesteente aan de oppervlakte zijn komen te liggen. Tijdens de nieuwe aantrekkelijke wandelroute krijg je een veelzijdig beeld van alle tijdperken van de geschiedenis en kun je Gargellen van nu ten volle beleven. lijke, lichte lagen kalkrots die dwars door het oergesteente aan de oppervlakte zijn komen te liggen. 

lamatrekking in montafon oostenrijk

Met lama’s over panoramawegen

Je hoeft niet door de wol geverfd te zijn voor deze wandeling! Op de panoramapaden met historische betekenis word je namelijk begeleid door wezens die al wollig genoeg zijn: lama’s! Samen met deze vriendelijke dieren uit het Andesgebergte volg je in de voetsporen van de Montafoner mijnbouw. “Dit zijn Pedro, Amadeus, Shorty, Wilson en Sandro.” Wanneer Horst Kuster over zijn lama‘s vertelt, is er geen houden meer aan: de passie voor zijn vierbenige vrienden is vanaf het eerste moment merkbaar.

BergePLUS

Montafon is op vele manieren te verkennen: bijvoorbeeld via ons gastenprogramma voor sportieve natuurliefhebbers dat het hele jaar geldig is. Ontdek tijdens het dagelijks wisselende, begeleide BergePLUS Basis-programma voor volwassenen, gezinnen en kinderen behalve de indrukwekkende natuur ook spannende details en bijzonderheden over Montafon. Naast het BergePLUS Basis-programma bieden we ook het exclusieve BergePLUS Premium- programma. Wat houdt dit in? Je meldt je aan en wij zorgen voor de rest! Van het huren van de juiste uitrusting en het organiseren van de benodigde berglifttickets tot een gezellig etentje met je gids: als gast van een BergePLUS Premium-toer geniet je van een zorgeloos all-in-pakket in de Montafoner bergen. En voor gasten van een van de 200 BergePLUSpartnerbedrijven is het BergePLUS Basis-programma gratis. Je krijgt bovendien 50% korting bij boeking van een BergePLUS Premium-toer. Meer informatie over BergePLUS vind je hier.

 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past