Home » Vakantietip
Luchon,

De bergstad Luchon in Haute-Garonne; Midi-Pyrénées, Franse Pyreneeën

In het uiterste zuiden van Haute-Garonne ligt de bergstad Luchon. De stad wordt omringd door de 13 beroemdste toppen van de Pyreneeën zoals de hoogste berg de Aneto ( 3404 meter). Dat maakt de stad een goede uitvalsbasis voor wandelaars, skiërs, watersporters en mountainbikers. Maar ook liefhebbers van wellness en lekker eten kunnen in Luchon goed terecht. Het centrum van Luchon bevindt zich rond de Allées d’Etigny. Deze boulevard is vernoemd naar baron d’Etigny die de stad rond 1760 ontwikkelde en bekendheid gaf. In het verlengde van het centrum vind je le quartier des thermes. Luchon was al in de Romeinse tijd bekend door zijn baden. In de 18e eeuw ontwikkelde Luchon zich als kuuroord voor de groten der aarde: Richelieu, Napoleon III, Alexandre Dumas, Gustave Flaubert en Sacha Guitry kwamen er graag.

Beroemde Thermen en het VaporariumDe thermen vandaag de dag zijn zeer modern en van alle gemakken voorzien. Zeker het bezoeken waard is het in 2010 gerestaureerde Vaporarium. Deze immense natuurlijke hammam werd in de jaren ’60 uitgehouwen in de berg en is uniek in Europa. Het natrium- en zwavelhoudende water thermale water wordt gefilterd door de bergwand en heeft een constante temperatuur tussen de 38 0C en 40 0C met een luchtvochtigheid van 95%. In de onderaardse galerijen geniet je van dit bijzondere stoombad, je koelt af in het zwembad in neoclassicistische stijl en de rustruimte biedt een schitterend uitzicht op de omringende bergen. www.luchon-bien-etre.fr

Architectuur In Luchon vind je veel gebouwen in de elegante Belle époque stijl, wat de stad veel charme geeft. Geniet van de weelderige hotels, neo-Palladiaanse huizen, de beroemde ‘chalets russes’, een theater in Italiaanse stijl, een 19e-eeuws casino en diverse musea, waaronder een luchtvaart museum.
In februari vindt het Internationaal festival van de ‘Televisuele Creaties’ plaats en half augustus het vierdaagse Bloemenfeest. Dit feest werd in 1888 voor het eerst georganiseerd en is uitgegroeid tot een van de belangrijkste evenementen van de Haute-Garonne.

Meer inspiratie

Het landschap in de Kitzbüheler Alpen tussen Kitzbüheler Horn en Wilder Kaiser is perfect voor een wandeling! Geniet van de natuurgebieden zoals het Kaiserbachtal. Vanaf € 28,- p.p.p.n.

Maak van je verblijf met de hele familie in de Tiroler Zugspitz Arena een onvergetelijke ervaring! 7 overnachtingen incl. ¾ pension vanaf € 487,- p.p.

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Diverse pasvormen, duurzaam, lichtgewicht en heel comfortabel, dat is de Tatra Light Lady GTX van Hanwag!

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen