Home » Vakantietip
koningssee

Drie schitterende natuurgebieden in de Duitse Alpen

In het meest zuidoostelijke gedeelte van Duitsland vind je prachtige natuurgebieden. Hier torenen de bergen hoog uit boven de authentieke dorpjes en maak je de mooiste wandelingen door de natuur. Breng jij je vakantie door aan de helderblauwe Königssee of heb je interesse in een meerdaagse trektocht door de bergen? Dit zijn drie schitterende natuurgebieden in de Duitse Alpen.

Nationaal Park Berchtesgaden

Het Nationaal Park Berchtesgaden ligt in de uitlopers van de Alpen, direct tegen de grens met Oostenrijk aan. Vanaf Nederland is dit indrukwekkende natuurgebied in zo'n tien uur rijden te bereiken. Autoverzekering vergelijken valt aan te raden wanneer je op autovakantie gaat naar het buitenland. In het Nationaal Park heb je de keuze uit een groot aantal wandelpaden, langs enorme rotspartijen, over alpiene bergweiden en langs indrukwekkende watervallen. Er liggen grote stukken oerbos, waardoor je hier geniet van een unieke vegetatie. Hou ook je ogen open voor vogels en dieren, zoals de grote lammergieren die vaak hoog in de lucht rondcirkelen of steenbokken die zomaar je pad kunnen kruisen. Het Nationaal Park Berchtesgaden leent zich zowel voor meerdaagse wandeltochten als voor korte wandelingen. Een aanrader is de wandeling vanaf Salet naar de Röthbachwaterval. Het laatste stuk van de anderhalf uur durende wandelroute is een waar klimavontuur over rotsblokken.

Oberstdorfer Alpen

De Oberstdorfer Alpen trekken in de zomer veel liefhebbers van wandelen, fietsen en klimmen aan. In de winter is het één van de populairste wintersportgebieden van Duitsland. Hier vind je ruim 200 km aan uitgezette wandelpaden op drie verschillende hoogteniveaus, zodat er voor wandelaars in alle niveaus uitdagende tochten voorhanden zijn. Een aanrader is de wandeling naar de top van de Nebelhorn. Hier geniet je van het beroemde uitzicht op 400 bergtoppen. De Nebelhorn is ook per kabellift bereikbaar. De vele wandelpaden voeren je van berghut naar berghut en in sommige van de hutten kun je zelfs overnachten tijdens een meerdaagse wandeltocht. Een van de mooiste bezienswaardigheden in de Oberstdorfer Alpen is de diepe Breitachklamm. Deze kloof is duizenden jaren geleden ontstaan door de rivier Breitach, die zich steeds verder door het gesteente slijt.

Watervallen van Kuhflucht

In Beieren zijn er veel natuurfenomenen een bezoek waard. Neem zeker een kijkje bij de watervallen van Kuhflucht. Deze behoren tot de hoogste watervallen van Duitsland en reiken tot wel 270 meter hoog. De watervallen worden omringd door dichte bossen. Om bij de watervallen uit te komen volg je het prachtige Koningspad, dat langs de rivier stroomopwaarts loopt. Dit is een korte wandeling van zo'n 20 minuten, waardoor deze wandeling ook goed te doen is met kleine kinderen. Onderweg kom je nog veel meer verkoelende watervalletjes tegen.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.