Home » Vakantietip

Eerste braadworstmuseum in Thüringen

Niet te evenaren en streng geheim: de Thüringer Rostbratwurst. Van de "Thüringer wierook" werd al jaren geleden gesproken als ergens op pleinen van straten, in binnenplaatsen en tuinen een van braadlucht gevulde lichte rookpluim opsteeg. Zowel vroeger als nu is de op houtskool gegrilde originele Thüringer braadworst de niet te evenaren ster van de Thüringer keuken. Gegeten met mosterd of ketchup en met een vers getapt biertje erbij.

De braadworst werd voor het eerst in 1404 gemaakt en tegewnoordig worden nog grotendeels dezelfde bestanddelen gebruikt. Zijn precieze recept, vooral het zo belangrijke kruidenmengsel, verraadt echter geen enkele worstenmaker. De betekenis van de Thüringer rostbratwurst blijkt ook uit het feist dat het sinds enkele jaren een EU-wettelijk beschermd product is en er is een eigen musuem in de buurt van Gotha (Holzhausen) aan gewijd.

Meer inspiratie

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Speciaal voor de winter brengt Hanwag de Anros ES met de nieuwe waterdichte Eco-Shell Footwear voering en de MICHELIN® V-ROUGH zool.

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie.