Home » Vakantietip
e-mountainbike

Elektrisch mountainbiken, genieten met een beetje hulp

Mountainbiken is hot, tenminste, als je in de bergen om je heen kijkt, zie je steeds meer mensen op een mountainbike rondrijden. En steeds vaker is zo’n mountainbike ook nog eens elektrisch.

In de Lage Landen kennen we elektrische fietsen uiteraard als die handige fietsen waarmee je wél sportief maar niet bezweet op je bestemming aankomt, ook als je wind tegen hebt. En datzelfde voordeel heb je met een e-mountainbike ook. Voor wie wel graag de bergen met een mountainbike verkent, maar letterlijk en figuurlijk opziet tegen lange steile beklimmingen, is een e-mountainbike de uitkomst.

De motor van een e-mountainbike helpt je namelijk om boven te komen op lange beklimmingen, zodat je zelf een beetje energie overhoudt om eenmaal boven van het uitzicht te genieten, en natuurlijk om je weer op die afdaling te kunnen concentreren!

Fiets huren…

Dat maakt van de e-mountainbike een prima middel om eens kennis te maken met mountainbiken in de bergen, maar hoe kom je aan zo’n fiets? Je kunt natuurlijk een fiets huren. In veel berggebieden zijn volop mogelijkheden om een fiets te huren. Een aantrekkelijke manier om kennis te maken met een e-mountainbike, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het onderhoud, de accu’s of andere ingewikkelde zaken. Opstappen en gaan. En zit je fiets niet helemaal lekker? Dan kun je vaak een andere huren. Zo kun je allerlei types e-mountainbike proberen.

Voordeel van zo’n fietsverhuur is dat je vaak vlakbij een bike park hebt, met veel uitgezette routes en parcoursen, ingedeeld op ervaringsniveau, zodat je zeker weten een route vindt die bij je past en onderweg niet voor verrassingen komt te staan. Nóg een voordeel van zo’n bike park: de routes zijn echt alleen voor mountainbikers. De kans dat er onverwacht een wandelaar voor je wielen opduikt (of andersom, dat jij een wandelaar laat schrikken), is klein.

…of je eigen e-moutainbike

Heb je de smaak te pakken gekregen, weet je wat voor mountainbike er bij jou past? Dan kun je natuurlijk ook je eigen elektrische mountainbike kopen. Dan ben je niet meer gebonden aan de locaties van fietsverhuurbedrijven, maar kun je overal waar mooie mountainbikeroutes liggen op pad. Fiets op de fietsendrager en je rijdt zo naar de mooiste plekken. En nog een voordeel: bij een goede fietsverkoper kun je je mountainbike helemaal op jouw maten laten afstellen. Niet alleen de hoogte van je zadel, maar ook de hoogte van je stuurpen, wielformaat, alles. Zo zit je altijd comfortabel op je eigen fiets. En dat is natuurlijk ook genieten.  

Meer inspiratie
De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Lees hier welk biertje het beste bij jou past