Home » Vakantietip
Bikeparks in trentino

Fietsen in een bikepark: de zomerse variant van wintersport!

Hou je van wintersporten? ’s Winters doe je een lekkere piste het liefst een paar maal achter elkaar. Naar beneden snel de lift in omhoog en nog een keer gaan!

Als je van dat gevoel houdt, moet je deze zomer ook eens een bikepark bezoeken. Gegarandeerd dat je je net zo vermaakt als in de sneeuw. Bikeparken worden aangelegd op de hellingen van de bergen en maken gebruik van de natuurlijke bochten en vormen in de hellingen. Daarbij zijn er –net als op de skipiste- blauwe, rode, zwarte trails om de moeilijkheid aan te duiden. Voor wie er liever wat begeleiding bij wil, er zijn bikegidsen die je tips en tricks kunnen leren. En je bike? Die kan gewoon mee in de lift!

Bikeparks in trentino

In de gebieden van Skirama Dolomiti in Trentino zijn er ’s zomers leuke bikeparken te bezoeken zoals de 3 in het gebied van Dolomiti Paganella; bij Fai della Paganella, Andalo en Molveno. Ben je een beginner in deze tak van sport ga dan zeker naar het bikepark boven het spectaculair mooie Molveno meer. De “Big Hero” afdaling ligt na het nemen van de kabelbaan en stoeltjeslift direct boven het azuurblauwe water en is ideaal om de eerste afdalingen te maken. Bij de liften wordt je perfect geholpen en in het dal kun je geschikte bikes en overig materiaal huren. Na een eerste wat onwennige afdaling zul je de tweede ronde al meer vertrouwen krijgen en met plezier de mooi gevormde bochten, bruggetjes, kurketrekkers nemen. Kinderen (mogelijk vanaf circa 8 jaar) zullen hier een topdag beleven en moe na al die mooie afdalingen? Geniet van je Italiaanse lunch in de hut met zicht op het Molvenomeer.

Dolomiti Paganella is natuurlijk nog veel meer:

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling