Home » Vakantietip
vakantie gran canaria

Ontdek de bergen van Gran Canaria tijdens een fly drive

Als deel van de adembenemende Canarische Eilanden, is Gran Canaria een betoverend paradijs dat bekend staat om zijn prachtige landschappen en diverse natuurwonderen. 

Hoewel het eiland vaak wordt bezocht om zijn idyllische stranden, biedt het bergachtige binnenland een wereld vol avontuur die erop wacht om verkend te worden. Een van de beste manieren om de verborgen juweeltjes en schilderachtige vergezichten van het eiland te ontdekken is tijdens een fly-drive. Zo kun je in alle vrijheid over de kronkelige wegen rijden en je laten onderdompelen in de ontzagwekkende schoonheid van de bergen van Gran Canaria.

‘Zweef’ boven het prachtige landschap in je huurauto

Om aan je fly-drive reis te beginnen, huur je een auto op Gran Canaria Airport of een andere handige locatie op het eiland. Ook kun je een georganiseerde Fly Drive Gran Canaria boeken. 

Zodra je achter het stuur zit heb je de vrijheid om alle verbluffende berggebieden in je eigen tempo te verkennen. Als je de kustgebieden achter je hebt gelaten en het binnenland intrekt, kun je je laten betoveren door het adembenemende uitzicht op het ruige landschap dat zich voor je uitstrekt.

Bestemmingen om te bezoeken tijdens je fly drive door Gran Canaria

Cruz de Tejeda: Het betoverende bergdorp

Ga tijdens het roadtrip over het eiland absoluut naar Cruz de Tejeda: een charmant bergdorp te midden van schilderachtige landschappen. 
Dit idyllische dorpje is de perfecte plek om even te pauzeren, van de plaatselijke keuken te genieten en de rustige sfeer op te snuiven. Mis de kans bovendien niet om de ambachtelijke winkeltjes te verkennen en geniet van traditionele Canarische delicatessen. 

Roque Nublo: De iconische monoliet

Een van de must-see attracties tijdens je avontuur in de bergen is Roque Nublo: een torenhoge monoliet die zich trots in het midden van Gran Canaria bevindt. 

Deze vulkanische rotsformatie steekt 80 meter boven de grond uit en biedt ontzagwekkende panorama's over de omliggende valleien en bergtoppen. Een korte wandeling naar de top beloont je met een fantastisch gevoel en verbluffende vergezichten. Ook de Roque Nublo beklimmen? Zorg er dan voor dat je goed bent voorbereid door onder andere de juiste uitrusting te dragen. 

Caldera de Bandama: Een vulkanisch wonder

Op een klein stukje rijden van Cruz de Tejeda ligt de Caldera de Bandama: een indrukwekkende vulkaankrater die een kijkje biedt in het geologische verleden van Gran Canaria. Maak een ontspannen wandeling naar de rand van de krater en bewonder de enorme uitgestrektheid van de vulkaankegel. Vanaf de top word je bovendien beloond met panoramische landschappen die zich uitstrekken van het weelderige platteland tot de schitterende kustlijn.

Pico de las Nieves: Het dak van Gran Canaria

Voor een onvergetelijke ervaring kun je ook het hoogste punt van het eiland, Pico de las Nieves, niet overslaan. Deze bergtop ligt op een hoogte van 1.949 meter en biedt een adembenemend uitzicht over de verschillende landschappen van Gran Canaria: van diepe ravijnen tot dichte dennenbossen. Op heldere dagen kun je zelfs een glimp opvangen van de naburige eilanden die aan de horizon opdoemen.

Lees ook: Top 3 meest indrukwekkende bergen van Gran Canaria.

Landelijke bergpaden en verborgen juweeltjes

Gran Canaria beschikt over een uitgebreid netwerk van landelijke bergpaden die eindeloze mogelijkheden bieden om de omgeving te verkennen. 
Doorkruis deze paden te voet of ga off-road met je huurauto en ontdek verborgen juweeltjes te midden van de natuurlijke pracht. Van watervallen tot serene bergmeren: de bergen van het eiland bieden een schat aan verrassingen voor elke natuurreiziger.

Kortom: een fly-drive avontuur in de bergen van Gran Canaria onthult een fascinerende wereld van natuurlijke wonderen, prachtige vergezichten en betoverende dorpjes. Met de vrijheid van een huurauto kun je in je eigen tempo op verkenning gaan en onderweg verborgen juweeltjes ontdekken. Go for it!

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.