Home » Vakantietip
wandelroutes in nederland

Op vakantie naar het buitenland? Waarom eigenlijk…

Ben je ook aan het kijken om een volgende vakantie te plannen? Hoop je ook online nog enkele leuke ideetjes op te doen? Dan ben je hier in ieder geval aan het juiste adres. Wij als Nederlanders houden ervan om op vakantie te gaan. De ene houdt van een weekje all inclusive, met de voeten in het zand. De andere heeft liever een gezellige vakantie op de camping. Daarnaast zijn er ook nog de mensen voor wie een vakantie wat sportiever mag. Wat dacht je van een wandelvakantie?

Een wandelvakantie kan leuker zijn dan gedacht

Toen ze het mij voor het eerst voorstelden, was ik ook geen grote fan. Wat zou er nu leuk kunnen zijn aan elke dag kilometers wandelen? Achteraf gezien ben ik toch erg tevreden dat ik ben mee geweest. Zo’n wandelvakantie viel beter mee dan gedacht.

Vraag je jezelf al af waar we naartoe zijn geweest? Een tropische bestemming, of een heerlijk koud klimaat? Geen van beide. We bleven dicht bij huis. En nee, dan bedoel ik ook niet een streek dicht bij huis, maar net over de grens, zoals het noorden van Frankrijk. We zijn gewoon gezellig op vakantie geweest in ons eigen Nederland en dat viel reuze mee.

Voor we vertrokken had ik echt totaal verkeerde verwachtingen. Ik dacht dat het de bedoeling was dat we tientallen kilometers zouden wandelen op een dag. Dat we geen fatsoenlijke plaats zouden hebben om te overnachten of nog erger: dat we nooit eens lekker konden gaan eten. Gelukkig had ik me in al deze zaken vergist, want het tegenovergestelde was waar. Een wandelvakantie biedt de pracht en de rust van de natuur, in combinatie met de leuke dingen die je op een andere vakantie ook zou doen.

Niet naar het buitenland voor een keertje

Normaal gesproken gingen we elk jaar naar het buitenland, maar nu is dat niet altijd meer mogelijk. In de eerste plaats zijn er natuurlijk de gezondheidsrisico’s. Daarnaast is het ook zo dat de prijzen om op vakantie te gaan in het buitenland enorm zijn verhoogd. Daarom zullen vele gezinnen in de toekomst niet meer, of toch minder vaak naar het buitenland kunnen reizen.

Gelukkig is dat ook niet nodig, want ook in Nederland kan je een pracht van een vakantie beleven. Bovendien brengt ook dat vele voordelen met zich mee. Ten eerste is een vakantie in eigen land goedkoper. Op die manier kan je wat extra sparen, of kan je gewoon een keertje meer gaan eten. Ten tweede zijn er veel Nederlanders die niet eens weten welke mooie plekken ons land te bieden heeft.

Daarbovenop kan je door in Nederland te blijven ook je landgenoten een beetje steunen. Horecazaken hebben de afgelopen tijd heel wat te verduren gekregen. Door hier te blijven, kan je nu ook de lokale handelaars steunen.

Een wandelvakantie in Nederland…

Is de knoop doorgehakt? Of moet je nog net overtuigd worden om hier te blijven. Zodra je hoort hoeveel mogelijkheden er in Nederland zijn om op wandelvakantie te gaan, heb je al geen zin meer om het verder te gaan zoeken.

Bij een wandelvakantie in Nederland denken we uiteraard in de eerste plaats aan bekende streken. Wandelgebieden zoals de Veluwe, duingebieden en Limburg staan bijvoorbeeld al jarenlang bekend om hun prachtige natuur. Maar er zijn ook heel wat minder bekende gebieden die toch wel echt de moeite waard zijn. Ook de Utrechtse Heuvelrug, het rustige Groningen en het bosrijke Drenthe bieden mooie wandelroutes.

Op Nederlandontdekker.nl vind je nog meer van deze leuke gebieden en andere zaken die met een vakantie in eigen land te maken hebben. De website staat vol met leuke steden, vakantieparken en zelfs campings voor de kampeer fanaten onder ons.

Voor je op wandelvakantie vertrekt

Op wandelvakantie vertrekken doe je natuurlijk niet zomaar. Je moet enkele belangrijke voorbereidingen treffen, zodat je er daar ter plaatse echt van kunt genieten. Daarom zet ik nog enkele belangrijke tips op een rijtje.

Het spreekt voor zich dat je in de eerste plaats nood hebt aan stevige kwalitatieve wandelschoenen. Bij voorkeur zijn de schoenen ook nog waterdicht. Daarnaast is ook een rugzak zeker een noodzaak. Onderweg kan je altijd wel wat spulletjes gebruiken, dus die moet je ergens kunnen wegsteken. Over onderweg gesproken: zorg ervoor dat iedereen ook een stevige waterdichte drinkfles meeneemt. Het is erg belangrijk dat je goed gehydrateerd blijft onderweg.

Daarnaast is het uiteraard ook aan te raden om oriëntatie materiaal mee te nemen. Uiteraard hoeft dat niet noodzakelijk kaart en kompas te zijn. Ook met een wandel GPS zal het wel lukken. Geniet vooral van je fijne vakantie in het mooie Nederland!

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?