Home » Vakantietip
mooiste dorpen Frankrijk

Prachtige bergdorpen in Frankrijk

Frankrijk is een heerlijk land om naar de bergen op vakantie te gaan. Het land ligt dichtbij genoeg om met de auto te bezoeken en met een goede autoverzekering hoef je je geen zorgen te maken onderweg. Maar evengoed is Frankrijk ver genoeg om er toch even helemaal tussenuit te zijn. De prachtige natuur en de mooie bergen hebben een grote aantrekkingskracht op Nederlanders en dat is begrijpelijk. Deze dorpen in de bergen wil je niet missen.

Bédoin aan de Mont Ventoux

Bédoin is een dorp in de Provence-Alpes-Côte d'Azur en ligt tussen de stad Carpentras en de Mont Ventoux. De belangrijkste activiteit in het dorp is de landbouw, wat zorgt voor vele fruitboomgaarden met heerlijke kersen, pruimen, abrikozen en vijgen. Daarnaast geldt Bédoin als een van de officiële startplaatsen om de Mount Ventoux per fiets te beklimmen. Maar ook als je niet van fietsen houdt, is Bédoin een heerlijke vakantiebestemming met zijn gezellige restaurantjes en zijn drukke lokale markten.

Colmar aan de Vogezen

In het authentieke Franse stadje Colmar voelt het alsof je in de middeleeuwen bent beland. De smalle straatjes zijn bezaaid met gebouwen uit de vijftiende en zestiende eeuw. Ook de nabijheid van de Duitse grens laat zich voelen in het straatbeeld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het sprookjesachtige dorpje een belangrijke inspiratiebron was voor het dorpje uit Belle en het Beest. Van het oude centrum, La Petite Venise, tot de gotische kerk van Saint-Martin; Colmar heeft genoeg te bieden om je een geslaagde vakantie te laten beleven. Wijnliefhebbers boeken een tour met wijnproeverij door het kleine stadje. Ideaal om de omgeving en de plaatselijke wijnen te ontdekken.

Bonneval-sur-Arc in de Alpen

Bonneval-sur-Arc staat bekend als één van de mooiste dorpen van de Alpen. Het is een authentiek en mooi dorpje én wintersportgebied. Het dorpje is omgeven van van prachtige natuur. En de lokale bevolking ontvangt je met open armen in dit sneeuwzekere gebied. Het gebied is vooral geschikt voor familievakanties en wintersporters met beperkte ervaring. Voor gevorderde wintersporters zijn de pistes waarschijnlijk niet avontuurlijk genoeg. Wel kunnen freeriders aan hun trekken komen door de indrukwekkende off-piste-afdalingen. Bonneval-sur-Arc is in meerdere opzichten een bergdorpje dat je niet mag overslaan!

Le Monal in Savoie Mont Blanc

Wie graag van historisch monumenten in Frankrijk geniet, moet ook een bezoekje brengen aan het eeuwenoude berggehucht en boerendorp Le Monal. Het gehucht is bezaaid met chalets uit de achttiende en negentiende eeuw. Naast het gevoel van tijdreizen, krijg je er het indrukwekkende uitzicht op de de heuvels en de gletsjers van de Mont Pourri gratis bij.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.