Home » Vakantietip
trainen fjallraven classic

Trainen voor de Fjällräven Classic

Van 10 tot 17 augustus vindt de Fjällräven Classic Zweden plaats. Deze jaarlijkse wandeltocht van 110 kilometer loopt dwars door Zweeds Lapland over de beroemde Kungsleden, een van de mooiste gebieden van Europa. Niet voor niets staat deze tocht bij veel wandelaars op de bucketlist. De Fjällräven Classic is echter ook een zware trekking, die je alleen kunt lopen als je conditie op peil is. Daarom organiseert Hiking & Adventures een aantal speciale trainingsdagen, om deelnemers voor te bereiden op deze tocht. De inschrijving voor de tocht staat nog steeds open, dus aarzel vooral niet!

Over de Fjällräven Classic

De Fjällräven Classic loopt tussen de plaatsjes Nikkaluokta en Abisko, in Zweeds Lapland. Hierbij trek je door een typisch toendralandschap, met lage begroeiing, kolkende beken, golvende vlaktes en ruige bergmassieven. Niet voor niets staat deze tocht ook wel bekend al ‘the most beautiful trekking in the world’. Bovendien overnacht je onderweg in de vrije natuur in een tent, die je zelf op je rugzak draagt. Met een beetje geluk kan je onderweg ook een van de rendierkuddes van de inheemse Sami-bevolking spotten. Ideaal dus voor wie het echte wildernis-gevoel wil ervaren.

Jaarlijks lopen ongeveer 2.000 wandelaars de Classic, uit 30 verschillende landen. Deze vertrekken verspreid over 3 dagen, zodat het niet te druk wordt op de paden. Onderweg passeer je meerdere controleposten, en kom je langs een aantal locaties waar winkels, restaurants, sauna’s en een dokterspost aanwezig zijn. In het algemeen hangt er onderweg een gezellige sfeer, waardoor veel deelnemers meerdere jaren opnieuw van de partij zijn.

Trainen

Al met al klinkt dit dus als een geweldig avontuur, wat het natuurlijk ook is. Maar je moet hierbij wel in het oog houden dat deze tocht iets anders is dan een ommetje op de Veluwe. Je bent 5 dagen op rij 6-8 uur onderweg door ruig terrein, waarbij je ook nog de nodige bepakking meedraagt. Je conditie moet dus wel echt in orde zijn voor je hieraan begint. Daarom is het aan te raden dat je thuis goed traint voor je naar Zweden vertrekt.

Dit kan je natuurlijk helemaal op eigen houtje doen, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Wist je bijvoorbeeld dat Hiking & Adventures vooraf trainingsdagen organiseert voor de Fjälräven Classic? Deze organisatie is al jaren van de partij bij de classic en biedt jaarlijks reizen naar het evenement aan. Bij deze reizen zitten ook trainingsdagen en één trainingsweekend inbegrepen. Het doel van deze trainingen is om je goed voor te bereiden op de tocht. Zo loop je hierbij afstanden die vergelijkbaar zijn met de dagetappes in Zweden, zodat je enigszins een beeld krijgt van wat je te wachten staat. Daarnaast krijg je praktische tips het inpakken van de rugzak, het opzetten en afbreken van de ten en, wat je allemaal mee dient te nemen voor onderweg.

Enthousiast geworden?

Enthousiast geworden? Dan kan jij je nu nog inschrijven voor de Fjällräven Classic bij Hiking & Adventures! De eerste trainingsdag is al op 24 april 2022, dus wees er snel bij als je niets wil missen!

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier een stukje berg geschiedenis