Wandelroute naar de Fischunkelalm en de Rötbachwaterval

Van Königssee naar Fischunkelalm en Röthbachwaterval

Duur: 

2,5 uur

Startplaats: 

Saletalm

Vertrek- en eindpunt: aanlegsteiger bij de Saletalm (620 m). Te bereiken per boot vanaf Schönau am Königssee (ongeveer ½ uur). Let op de tijd van de laatste afvaart!

Duur en hoogteverschil: 2½ uur, 100 m stijgen en dalen.

Karakter van de wandeling

Deze wandeling is een gezinswandeling, ook geschikt voor jonge kinderen. De Fischunkelalm is een heerlijke ouderwetse alm! Geopend half mei t/m half oktober.

De wandeltocht

De boottocht van Schönau naar de Saletalm behoort tot de dingen die je in dit gebied ervaren moét hebben. De meeste bezoekers stappen uit in St. Bartholomä. De Saletalm is een prachtige plek aan de oevers van het meer, daar waar het dal van de Königssee een knik maakt. Het gebied achter de alm biedt toegang tot de Obersee. Achter de Obersee is een keteldal, dat eindigt in de imposante wanden van de Hintere Kragenkopf (2142 m) en de Teufelshorn (2361 m). Einddoel van deze wandeling is de waterval die van deze hellingen omlaag stort, de Röthbachwaterval.

De waterval is een mooi eindpunt van de wandeling waarna via dezelfde weg kan worden teruggekeerd. Ervaren wandelaars kunnen het steile pad van de Röthsteig nog verder omhoog volgen, maar met kleine kinderen is dit af te raden.

Meer wandelen in het Berchtesgadener Land? Hier vind je de mooieste wandelroutes. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95)