Home » Blogs
berghonger

Berghonger

8 maart, 2021 - 15:01 - Sean Vos

Corona houdt ons helaas al een tijd weg uit de Alpen. Hoewel we ons gelukkig mogen prijzen dat we in de zomer nog van de bergen hebben kunnen genieten, zijn onze herfstplannen én wintersport in de ijskast beland. Britt en Finn keken na hun skilessen in Nederland reikhalzend uit naar echte sneeuw en kaiserschmarrn.

Met ons gezin hebben we het daarom over een andere boeg gegooid. We genoten thuis van de natuur en werden deze winter weer eens beloond met een flink pak sneeuw. Sleeën vanaf de dijk in onze wijk en heerlijk schaatsen op de dichtgevroren plas om de hoek. Gevolgd door weekenden met prachtig lenteweer om te struinen door de bossen. De kunst bleek om eens een wat minder bekend bos op te zoeken, want the usual suspects bleken bij mooi weer compleet overlopen. Maar minder bekende bossen bleken een ideale uitvalsbasis voor het zoeken van een geocache.

Toch kon dat ons gemis van de bergen niet helemaal compenseren. We zochten ons heil in de keuken. Op een druilerige zaterdagmiddag vroeg ik onze kroost wat ze het allerlekkerst vonden in de vakantie. Al snel stonden Kaiserschmarrn, Speckknödel en Hirtenmakkaroni – een typisch Zuid-Tirools pastagerecht – bovenaan hun wensenlijstje. Aan de Speckknödel heb ik me nog niet gewaagd, maar de Kaiserschmarrn en Hirtenmakkaroni bleken een groot succes. Met onze ogen dicht proefden we het huttenterras en de Gaststube. Waar een paar decennia geleden de meeste streekgerechten nog een goed bewaard geheim van de chef bleven, heeft het internet ervoor gezorgd dat we de Alpen in culinair opzicht een beetje in huis kunnen halen. En gelukkig maar, want zo overleven we onze berghonger.

berghonger

Toch hoop ik dat we snel weer echt naar de Alpen kunnen afreizen. Al is het alleen maar om de overtollige kilo’s er tijdens een stevige wandelvakantie weer vanaf te lopen...


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


Meer inspiratie

Rubriek: 

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?