Home » Blogs
Foto's: Michael Werlberger

Mountainbiken bij Mayrhofen

11 augustus, 2017 - 16:46 - Redactie

Rondom het Zillertal en in de bergen rond Mayrhofen kun je heerlijk mountainbiken. Maar wat moet je als beginnende mountainbiker nou eigenlijk meenemen als je met de mountainbike de bergen in gaat?

De standaarduitrusting

Bij je tocht hoort natuurlijk een passende fiets, die stevig  genoeg is om het terrein aan kunnen, maar die ook goed op jouw maten is afgesteld. Bij de fiets horen ook passende fietsschoenen als je klikpedalen hebt. Bij de standaarduitrusting hoort ook fietskleding, met zo’n kussentje in broek. Dat kussentje lijkt misschien vervelend, maar als je niet de volgende dag een beurs achterwerk wil, is zo’n kussentje een noodzaak. Als je nou zeker weet dat je razendsnel bent in de afdalingen, kan het verstandig zijn om arm- en beenwarmers mee te nemen. Een GPS is handig, voor de oriëntatie natuurlijk, maar ook om je route vast te leggen, zodat je kan laten zien hoe je tocht was. Last but not least hoort een helm er natuurlijk bij.

Wat kan er nog meer mee?

Net als bij een bergwandeltocht moet je ook tijdens een tocht op de mountainbike rekening houden met een weersomslag. In je rugzak hoort natuurlijk een regenjack. Voor het geval het mis gaat, is een EHBO-setje onmisbaar. Daarom hoort ook een telefoon met desnoods de app van de reddingsdiensten er ook bij. Dan kun je altijd hulp in schakelen. Ook een fietsreparatiesetje om een onverhoopte lekke band te repareren is ook onmisbaar.

Hoe neem je alles mee?

Tijdens een mountainbiketocht wil je niet met je wandel (dag)rugzak op je rug. Goede fietsrugzakken bieden meer bewegingsvrijheid op de fiets, en zijn meteen voorzien van wat beschermers op de rug, zodat de schade bij een onverhoopte valpartij  beperkt blijft.

Mountainbiken in het Zillertal

Duizelt het je al? Geen nood, de fietsspecialisten in en rondom Mayrhofen en het Zillertal  helpen je uit de brand. Mocht je nou heel erg op zien tegen al dat bergop fietsen, dan helpen ze je misschien ook wel aan een e-mountainbike!

Interactieve kaart van Mayrhofen ​​

Foto's: Michael Werlberger

Meer inspiratie
Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.